Venstre politiker Abid Q. Raja.  (Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIX)
Venstre politiker Abid Q. Raja. (Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIX)

Raja sjokkert over medlemsjuks

Abid Q. Raja krever at innvandrertopp forklarer hva som har skjedd i medlemssaken.

- Dette må være kjempeflaut for de det gjelder. Rettsstatens prinsipper om at alle er uskyldige inntil det motsatte er bevist, men det som kommer fram her er så alvorlig at det er maktpåliggende at de involverte kommer fram i full offentlighet og forklarer seg, sier Venstre-politiker Abid Q. Raja til TV 2 Nyhetene.

LES OGSÅ: 8 av 10 benekter medlemskap i Norges største innvandrerforening

- Vurder etterforskning

Helt siden Pakistan Velferds Organisasjon ble etablert på 1970-tallet, har Rajas politiske motstander Khalid Mahmood vært sentral. Raja reagerer på at Ap-politikeren ikke vil svare på hva som har skjedd.

- Det er helt uakseptabelt at en folkevalgt politiker som Khalid Mahmood lar være å svare på kritiske spørsmål når de blir stilt, slår Raja bombastisk fast. Venstre-politikeren som er utdannet jurist, mener innvandrerorganisasjonen må gås etter i sømmene.

- Medlemsjuks har vi funnet i mange andre organisasjoner. Det er en ukultur som må bekjempes helt inn til beinet. Dersom de lar være å svare på spørsmålene, må Oslo kommune på banen, da må politikerne i bystyret inn på banen og ikke minst må kanskje politiet på banen for å etterforske hva som har skjedd i disse organisasjonene, sier han.

Frykter forbrytelser

Raja tror at andre organisasjoner kan ha trikset for å få penger fra fellesskapet.

- Jeg tror dette kanskje bare er toppen av et isfjell, derfor mener jeg det er viktig at Oslo kommune kommer på banen og ikke bare tar for god fisk de medlemslistene som blir sendt inn. Man må ha en full, åpen gransking om dette. Dette er juks med fellesskapets midler, sier Raja.

- Jeg vil tippe ut fra de ryktene som er i miljøene, at dette er toppen av et isfjell og hvis en går dypere inn i dette, vil en finne større økonomiske misligheter. Både underslag, utroskap og bedrageri. Den tidligere svært så frittalende forsvarsadvokaten, reagerer på at folkevalgte ikke vil svare på hva som har skjedd.

- Dette er så grove anklager at jeg reagerer at folk lar være å svare på spørsmål, spesielt når de er folkevalgte. Dette må ryddes opp i. Denne type saker skader alle innvandreres omdømme.