musdemo1_680 (Foto: Fredrik Buer/TV 2)
musdemo1_680 (Foto: Fredrik Buer/TV 2)

Politiet grep inn mot demonstranter i Oslo

Politiet måtte gripe inn med makt da det kom til konfrontasjon mellom antirasister og lederen for organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge.

Stopp Islamiseringen holder en demonstrasjon ved Egertorget i Oslo. Et par hundre meter unna, på Eidsvolls plass foran Stortinget, pågår det nå en demonstrasjon mot islamhets i regi

POLITIBESKYTTELSE: Leder i Norgespatriotene, Øyvind Heian, holdt en motdemonstrasjon på Egertorget i Oslo da en markering mot muslimhets i Norge passerte fredag ettermiddag. Heian måtte beskyttes av politiet.  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
POLITIBESKYTTELSE: Leder i Norgespatriotene, Øyvind Heian, holdt en motdemonstrasjon på Egertorget i Oslo da en markering mot muslimhets i Norge passerte fredag ettermiddag. Heian måtte beskyttes av politiet. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
av Norsk innvandrerforum. Forumet er en sammenslutning av 42 ulike organisasjoner.

Stopp islamiseringsmarkeringen er på sin side organisert gjennom Facebook. Gruppen har over 60.000 medlemmer, og står for at alle kriminelle innvandrere bør sendes til hjemlandet.

Muslimenes maktovertakelse

Leder av NorgesPatriotene, Øyvind Heian og Arne Tumyr i Stopp islamiseringen av Norge, har fredag forberedt en markering i Oslo mot det de mener er muslimene sin maktovertakelse i Norge.

SE REPORTASJE: Norgespatriotene i motdemonstrasjon (Reporter: Ronnie Baraldsnes)

Nødvendig å ty til våpen

De sammenligner innvandringen med nazistenes invasjon i 1940, og at det vil bli nødvendig å ty til våpen.

- I en forsvarssituasjon er det klart at da har vi nøyaktig den samme situasjonen som vi hadde i 1940-1945. Da hadde vi valget om å enten underkaste oss disse overgriperne eller å gripe til våpen, sier Arne Tumyr til TV 2 Nyhetene.

DEMONSTRASJON: Leder i Norgespatriotene, Øyvind Heian, holdt en motdemonstrasjon på Egertorget i Oslo da en markering mot muslimhets i Norge passerte fredag ettermiddag.  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
DEMONSTRASJON: Leder i Norgespatriotene, Øyvind Heian, holdt en motdemonstrasjon på Egertorget i Oslo da en markering mot muslimhets i Norge passerte fredag ettermiddag. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)