Årets lag i Spania  (Foto: Scanpix/Montasje/)
Årets lag i Spania (Foto: Scanpix/Montasje/)

Her er årets lag i La Liga

TV 2 Sportens Morten Langli har plukket ut sine elleve favoritter.

TV 2 Sportens fotballkommentator Morten Langli har gjennom en lang sesong formidlet feiende flott La Liga-fotball for TV 2s seere.

Nå har han plukket ut sine elleve favoritter til årets lag i La Liga, og ikke overraskende er det seriemester Barcelona som har fått flest spillere med på laget. Hele fem spillere fra den katalanske seriemesteren er med, mens nærmeste utfordrer, Real Madrid, har fått tre av sine menn på listen.

I tillegg har Villarreal, Atlético Madrid og Valencia én representant hver på listen.

Les Langlis begrunnelse nedenfor, og kom med din favorittellever i kommentarfeltet under!

Her er årets lag (4-4-2):
Keeper: Iker Casillas (Real Madrid)
Høyreback: Dani Alves (Barcelona)
Stopper: Carles Puyol (Barcelona)
Stopper: Pepe (Real Madrid)
Venstreback: Joan Capdevila (Villarreal)
Høyrekant: Lionel Messi (Barcelona)
Sentral midtbane: Xavi Hernández (Barcelona)
Sentral midtbane: Andrés Iniesta (Barcelona)
Venstrekant: Arjen Robben (Real Madrid)
Spiss: Diego Forlán (Atlético Madrid)
Spiss: David Villa (Valencia)

Her er Langlis begrunnelse:

Keeper: Iker Casillas (Real Madrid)
Keeperplassen var den som bød Langli på mest problemer, men etter å ha veid kandidatene opp mot hverandre, så ender han opp på Real Madrids Iker Casillas.

- Jeg skal være kjedelig å ta Casillas. Han har hatt en rufsete start og slutt på sesongen, men mellom der har han vært veldig god, forklarer Langli.

- Skulle jeg valgt en annen så hadde det vært Diego Lopez i Villarreal, han har hatt en god sesong og spilt seg inn på landslaget, sier Langli.

At Casillas får plassen på årets lag etter noen store blemmer, sier ikke noe om keepernivået i La Liga, mener Langli.

- Absolutt ikke, det er mange gode keepere i La Liga. Riesgo i Recreativo har vært god, og det har også Palop i Sevilla. Victor Valdes er jo ikke landslagsdiskusjonen en gang, sier Langli, som påpeker at Barcelona-keeperen absolutt ikke var noen kandidat til årets lag.

Høyreback: Dani Alves (Barcelona)
Da brasilianske Dani Alves ankom Barcelona fra Sevilla før sesongen, ble han tidenes dyreste høyreback. Katalanerne punget ut over 250 millioner kroner, og avhengig av diverse klausuler kan overgangen i alt ende på over 300 millioner. Han er en komplett høyreback

- Daniel Alves slet litt i starten men har kommet tilbake på en fantastisk måte, og spilt på samme nivå som han gjorde i Sevilla. Han er en komplett høyreback, sier Langli om den hardtarbeidende og alltid offensive brasilianeren.

- Det sier litt når du blir hentet inn for så vanvittige mye penger, og så innfrir du til de grader.

Midtstoppere: Carles Puyol (Barcelona) og Pepe (Real Madrid)
På stopperplass velger Langli Barcelonas Puyol og Real Madrids Pepe. Sistnevntes sesong huskes kanskje aller best for det voldsomme angrepet på Getafes Casquero, som sørget for en tidlig sesongslutt, ettersom Pepe nå soner en ti kamper lang karantene. Du ser hvordan Real Madrid har slitt uten ham

- Det var en skandale, men jeg mener han har vært Reals klart best i forsvaret. Det er ofte det siste man husker best, men da Real hadde 17-18 kamper uten tap var de bunnsolide i forsvar, sier Langli, og peker på hvordan Real Madrid har klappet sammen uten ham.

- Du ser hvordan Real Madrid har slitt uten ham de siste kampene, sier Langli.

Og tallenes tale er klar. På de fire kampene Real Madrid har spilt siden Pepe blitt suspendert, har storklubben sluppet inn 14 mål. Det er 3,5 mål i snitt per kamp.

Ved sin side får Pepe med seg Carles Puyol, som nok en sesong har vært hjertet og hjernen i Barcelona-forsvaret.

- Puyol har sånn vilje og hjerte for det han driver med. Det som best illustrerer sesongen er duellen han vinner i forkant av 1-0 i første el clásico. Han er ikke spesielt høy, eller spesielt rask. Det er vanskelig å si hva han er virkelig god på, men med Puyol handler det mye om vesenet og vinnerviljen, forklarer Langli.

Se Puyols innsats og resten av høydepunktene fra sesongens første el clásico:

279156

Venstreback: Joan Capdevila (Villarreal)
Venstrebacken er en problemposisjon, ifølge Langli, som ender på den spanske EM-helten Joan Capdevila, som blir Villarreals eneste representant på årets lag.

- Det er en vanskelig posisjon, der det er få lag med gode spillere – en problemposisjon. Capdevila har spilt stødig siden EM. Han scorer noen viktige mål, og er aldri skadet, forklarer Langli.

Høyrekant: Lionel Messi (Barcelona)
På høyrekanten kommer kanskje det mest åpenbare valget av alle. Lionel Messi har hatt en fantastisk sesong for Barcelona, og når det diskuteres hvem som er verdens beste spiller i øyeblikket, så er det som oftest Messis navn som dras frem. Han har hatt en helt fantastisk sesong. Det er ikke så mye mer å si

- Han har hatt en helt fantastisk sesong. Det er ikke så mye mer å si, sier Langli, før han peker ut det punktet der Messi har forbedret seg kraftig denne sesongen.

- Han scorer jo mye mer mål enn før. Han har vist seg som en giftigere avslutter, forklarer Langli.

Da Lionel Messi scoret hat trick i Copa del Reys åttedelsfinale mot Atlético Madrid, tok Langli helt av og sa det enkelt og greit:

- Lionel Messi. Verdens beste fotballspiller. Punktum.

Se Langli hylle Messi her:

281766

Sentral midtbane: Iniesta og Xavi (Barcelona)
På den sentrale midtbanen plasserer Langli Barcelona-duoen Iniesta og Xavi, som har briljert sesongen igjennom. Det så ut som om de ikke hadde spilt fotball før, og de ble fullstendig avkledd av Iniesta og Xavi

- De har vært helt outstanding. Jeg husker jeg kommenterte landskampen mellom Spania og England på Bernabeu. Da spilte de sammen sentralt på midten, mens Barry og Carrick startet for England. Det så ut som om de ikke hadde spilt fotball før, og de ble fullstendig avkledd av Iniesta og Xavi, skryter Langli.

- De to er jo prototypen på den spanske tiki-taka-fotballen. Slå og gå, slå og gå. De står aldri stille.

Iniesta har vært brukt både på midten og i angrepet for Barcelona denne sesongen, og selv om han kler begge rollene med glans, så er ikke Langli i tvil.

- Iniesta er best på midten.

Det Langli finner mest imponerende med duoen, som sjelden hviles av Pep Guardiola, er den vanvittige stabiliteten de har hatt over lang, lang tid.

- Det som er så imponerende er at de har vært på gang helt siden EM, og prestert på dét nivået hele veien.

Venstrekant: Arjen Robben (Real Madrid):
Arjen Robben sliter mye med skader, men når han er skadefri viser han alltid sin briljans i Real Madrid-drakten. Når han har vært skadefri har han vært på verdensklassenivå

- Når han har vært skadefri har han vært på verdensklassenivå. Det var en periode der han og Messi avgjorde hver kamp for Barca og Real, og mange mente de var like gode. Robben selv la den ballen død da han gikk ut å sa at han ikke var like god som Messi, sier Langli om Real Madrids nederlandske superstjerne.

Til tross for en del skadetrøbbel, så mener Langli å se bedring på den fronten for Robben.

- Selv om han har vært litt skadet, har kroppen hengt bedre sammen før, sier Langli.

Han er ikke i tvil om hvorfor han er så viktig for Real.

- Robben produserer mange sjanser, er hurtig og uforutsigbar, og han kan bekle begge kantene, sier Langli.

Angrep: Diego Forlán (Atlético Madrid) og David Villa (Valencia):
Med to runder igjen i La Liga er det Barcelonas Samuel Eto’o som har scoret flest med vanvittige 29 mål. Han får likevel ikke plass på årets lag av Morten Langli, som foretrekker Atléticos Diego Forlán og Valencias David Villa. De hadde scoret mer mål enn Eto’o om de hadde spilt i Barcelona

- Jeg synes de to er bedre spillere, og jeg tror de hadde scoret mer mål enn Eto’o om de hadde spilt i Barcelona. Men det blir jo en smakssak, for det er ypperste verdensklasse på alle tre, understreker Langli.

- Eto’o har hatt en bra sesong, men han får mange gratismål ved å spille på det laget. Det er mer imponerende det Forlan og Villa gjør for klubber som scorer mindre mål, forklarer Langli.

Forlán har banket inn 28 mål for Atlético, mens David Villa har satt 25 for Valencia.

Det spekuleres heftig rundt fremtiden til begge to. Valencia er økonomisk skakkjørt, og kan cashe inn på Villa til sommeren. Spissen har imidlertid vist en beundringsverdig lojalitet når storklubbene har banket på døren.

Diego Forlán, som tidligere i karrieren hadde et mislykket opphold i Manchester United, blir stadig linket med en retur til balløya.

Langli er usikker på om det vil være et sjakktrekk.

- Det er vanskelig å si. Han passer nok langt bedre i spansk fotball enn i England, så jeg tror ikke det er lurt å gå til England.

Her ser du en av årsakene til at David Villa er på årets lag:

303344

Hva mener du er årets lag? Kom med forslag i kommentarfeltet under!