Kripos undersøkte det kommunale leilighetskomplekset på Lillehammer, hvor en mann ble knivstukket og drept. En kvinne i 20 årene ble pågrepet og tiltalt for ugjerningen.  (Foto: Andersen, Kristofer Øverli/SCANPIX)
Kripos undersøkte det kommunale leilighetskomplekset på Lillehammer, hvor en mann ble knivstukket og drept. En kvinne i 20 årene ble pågrepet og tiltalt for ugjerningen. (Foto: Andersen, Kristofer Øverli/SCANPIX)

Nabo hørte kvinne som bannet under drapet

Mens drapet skjedde hørte naboen en kvinne som skrek og bannet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet mener en 27 år gammel mann ble stukket ned og drept av sin kvinnelige nabo (24).

Klokken 02.00 natt til Kristi himmelfartsdag ble ambulansen kalt ut til bokollektivet i Lillehammer sentrum. En nabo hadde hørt foruroligende bråk fra naboen og tilkalte hjelp.

Da ambulansen kom fram, fant de 27-åringen stukket med kniv. Gjenopplivning ble forsøkt, men mannens liv sto ikke til å redde.

Les også: Mann knivstukket og drept i Lillehammer

Hørte bråk

Flere andre naboer sier også at de hørte bråk fra leiligheten i natt.

- Jeg hørte mye skrål, skrik og banning fra en kvinne, sier en av dem til tv2nyhetene.no.

lillehammer drap (Foto: Eirik Friestad)
lillehammer drap (Foto: Eirik Friestad)

Hun forteller at hun kjenner godt til både avdøde og den nå siktede kvinnen.

- Jeg bor vegg i vegg med henne og hun har alltid virket stille og rolig. Det har aldri vært noe bråk fra hennes leilighet. Avdøde var stille og beskjeden. En rolig type, sier hun.

Sjokkerte naboer

Utenfor stuevinduet hennes samlet det seg både politifolk og pressefolk torsdag formiddag. Stemningen i nabolaget er trykket. To naboer som bor i et annet boligkompleks like i nærheten sier til TV 2 at de er veldig opprørte over det som har skjedd.

- Jeg kan ikke fatte at dette har skjedd i mitt eget nabolag. Jeg var utendørs i 01.30-tiden og da merket jeg ingenting, sier en av dem.

I ubalanse

Motivet for drapet er ennå uklart. Den siktede kvinnen har ikke vært i stand til å la seg avhøre grunnet dårlig mental helse. Hun var til stede i leiligheten da politiet ankom stedet. Klærne hennes skal ha vært blodige.

- Jeg har hatt en samtale med min klient og hun er ikke i helsemessig stand til å la seg avhøre. Det vil bli gjort en medisinsk vurdering av henne senere i dag, sier forsvarer Lorentz Stavrum til Nyhetskanalen.

Uskrevne blad

Offer og den siktede kvinnen har ikke vært i slekt, men de var naboer og bekjente. Ingen av dem er kjent av politiet fra før.

- Så langt viser ikke etterforskningen at det hadde vært fest i leiligheten eller at det var rus involvert, sier politiadvokat Ellen Rydjord Gudbrandsdal politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Det er tatt ut en foreløpig siktelse på legemsbeskadigelse med døden til følge.

lillehammer_680
lillehammer_680