Det kunne kanskje minne litt om en diamant på avstand, der det var et lite ekstra innsalg på kveldshimmelen over ørkenstaten mandag kveld. De som rettet blikket oppover kunne registrere et ekstra lys. Men hva var dette uidentifiserte flygende objektet?

Mange lurte

Luftfartsmyndighetene fikk mange henvendelser om hva det merkelige lyset var, opplyser en talsmann for de amerikanske luftfartsmyndighetene FAA tirsdag til det amerikanske fjernsynsnettverket CBS.

Objektet dukket ikke opp på radarskjermene til de som overvåker luftrommet, og at det dermed trolig er snakk om en ballong av et eller annet slag.

Gammastråler

Senere kunne Columbia vitenskapelige ballonganlegg i Texas identifisere objektet som en 1800 kg tung forskningsballong sendt opp fra en NASA-tilknyttet organisasjon for å måle gammastråling i høyere luftlag.

Ballongen ble sendt opp fra Fort Sumter i New Mexico klokken 7.30 søndag morgen. Den landet i de vestlige delene av Arizona rundt klokken 21 mandag kveld.

Ballongen flyr vanligvis på rundt 40.000 meters høyde og kan sees på en avstand på rundt 270 kilometers avstand i godt vær.

Beboere på den drøyt 500 kilometer lange strekningen fra Albuquerque til Phoenix reagerte på den merkelige himmelskapningen.

Skjedd før

Nå skal det tas med at Phoenix har en fortid som et sted med merkelige lys på himmelen. Blant annet dukket det opp triangelformede lys på himmelen over byen på slutten av 1990-tallet, noe som førte til en stor interesse fra medier fra nær sagt over hele verden.