Støtter streiken  (Foto: Torbjørn Fardal)
Støtter streiken (Foto: Torbjørn Fardal)

Runar støtter barnehagestreiken

Pappa Runar Sivertsen måtte ta seg fri fra jobben for å hente barna, men har forståelse for streikeaksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg har en fleksibel arbeidsplass, så det går greit å ta seg fri. Også er det jo fint å få være sammen med barna, sier Rune Sivertsen til TV 2 Nyhetene.

Tirsdag formiddag måtte han hente sine to barn i VAPPUS Slettebakken barnehage i Bergen, etter at barnehagen stengte dørene klokken 12 i protest mot regjeringens forslag til ny barnehagelov.

Private barnehagers landsforbund (PBL) mener loven setter kvaliteten i de private barnehagene i fare når den vil fjerne statstilskuddet, og har derfor bedt sine 2073 medlemmer streike tirsdag.

Les også: 2000 private barnehager stenger dørene

Til svømmehallen

Runar forstår streikeaksjonen, og stiller seg bak streiken.

Istedenfor barnehagen blir det svømmehallen for Rune og sønnen Vegard Velle Sivertsen (5), for at Vegard skal øve seg på å svømme.

Regjeringen har tidligere gikk uttrykk for at den ønsker å endre dagens barnehagelov, slik at det blir opptil hver enkelt kommune å bestemme hvordan de private barnehagene skal finansieres.

Kun garantert 85 prosent

PBL aksjonerer tirsdag mot forslaget om å fjerne § 14 i Barnhageloven.

Dette er lov og prinsippet om like tilskudd til barn i private og kommunale barnehager. Barnehagelovens paragraf 14 sier at:

«Godkjente barnehager skal behandles likeverdig i forhold til offentlige tilskudd».

Private barnehager er likevel kun garantert 85 prosent av tilskuddet kommunale barnehager får.

«Kommunen har plikt til å gi tilskudd slik at det samlede offentlige tilskuddet utgjør minst 85 prosent av det tilsvarende barnehager eid av kommunen i gjennomsnitt mottar i offentlige tilskudd».