Peugeot 206 CC, tak nede
Peugeot 206 CC, tak nede

Peugeot 206 CC: Ståltak-cabriolet til 100 000,-

Cabriolet med ståltak er som skapt for norsk klima. Nå får du de rimeligste for under 100 000 kroner!

Åtte år har gått siden Jan Erik og jeg kjørte den første Peugeot 206 CC på norsk jord, og vakte stor oppsikt overalt hvor vi kom... Folk pekte, lurte og ville se! Moro!

For nedfellbart ståltak på en så liten og billig bil var noe helt, helt nytt! Riktignok hadde Mercedes SLK den samme løsningen tidligere, men prisklassen var da en ganske annen. Amerikanske biler hadde noen ganske få ur-ståltak cabrioleter allerede på slutten av 50-tallet. Men nå fikk du det på en liten tass av en ”folke–bil” - til godt under 250 000 kr –det var nytt og spennende!

CC – som betyr coupe cabriolet – betyr at dette er to biler i en: Både coupe og cabriolet. Lekre, litt annerledes og forfriskende linjer, interiør fra 206 GTI og at forvandlingen mellom coupe og cabriolet tar bare 20 sekunder. Dette i sum gjorde at bilen solgte bra – selv om den kom på høsten og etter at cabriolet-sesongen var over.

206 CC baseres i all hovedsak på en vanlig 206. Men noen familiebil er det absolutt ikke. Bakseter finnes, men er så små at selv små barn sliter med å finne seg til rette på lengre turer. Til og fra skole, barnehage og butikk går – om den som sitter i forsetene ikke er for langbeint.

Peugeot-206-CC-tak-oppe
Peugeot-206-CC-tak-oppe

Det finnes et 30-talls biler til salgs i Norge, og prisene starter på ca 100 000 kroner for eldste bilene. Da du må regne med at det står minst 100 000 km på telleverket.

Peugeot 206 er gode biler og CC-en er ikke noe unntak. Den er billig å eie og billig å forsikre. Det du bør sjekke litt ekstra nøye, er servicehistorikk og at registerreima er skiftet på riktig intervall. Sjekk også at det ikke er slakk i lenkarmene, og slitasje på bærearmene til forstillingen og at bremseskivene er i orden. På de aller første bilene var det også litt små-problemer med takmekanismen - så sjekk dette nøye. Så er det bare å nyte – alt etter været.

Etter den første prøveturen for åtte år siden, husker jeg at Jan Erik og jeg var skjønt enige: Dette kom til å bli en framtidig klassiker! 206 CC brøytet vei for en hel bilklasse og nå er den altså tilgjengelig til under 100 000 kroner.

Vi har funnet hver vår brukte 206 CC på nettet, se under:

Klikk her for og se Jan Eriks annonsefunn

Klikk her for og se Bennys annonsefunn

Peugeot 206 CC (Foto: Newspress)
Peugeot 206 CC (Foto: Newspress)