Synøve Svabø er kjent som en rappkjeftet jente. Men selv hun innrømmer at det at det gikk en kule varmt under Grand Prix-sendingen.  (Foto: SCANPIX)
Synøve Svabø er kjent som en rappkjeftet jente. Men selv hun innrømmer at det at det gikk en kule varmt under Grand Prix-sendingen. (Foto: SCANPIX)

- Urettferdig kritikk mot Svabø

Synnøve Svabø får støtte fra flere hold etter Grand Prix-sendingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kritikken har haglet mot programleder Synnøve Svabø etter Melodi Grand Prix lørdag. NRKs informasjonsdirektør Sigurd Sandvin sier de skal evaluere programmet, men at han synes kritikken fremstår som urettferdig.

LES OGSÅ: Narkopåstander og mobbing av Svabø på nettet

- En formidabel oppgave

Han mener folk må forstå hvilken formidabel oppgave det er å kommentere et program som Melodi Grand Prix på direktesendt TV.

- Hun var den eneste som måtte forsøke å sitte rolig og holde hodet kaldt for å lose det norske folk gjennom programmet, sier Sandvin til tv2nyhetene.no.

Sandvin sier NRK i ettertid skal evaluere hele programmet og se på hva de eventuelt kan forbedre til neste år.

Flere støttegrupper

Det er opprettet flere støttegrupper for Synnøve Svabø på Facebook. Og medlemmene strømmer stadig på. Et av medlemmene av gruppen «Heia Synnøve Svabø!» skriver at «Nordmenn er slik - når alt går bra må vi finne noe å klage over. Synnøve var morsom». En annen skriver at Svabø gjorde sendingen ny og moderne.

Bystyremedlem Trond Jensrud i Oslo Arbeiderparti er en av dem som mener Svabø gjorde en god figur som programleder.

- Takke meg til Synnøves morsomme kommentarer, framfor Jostein Pedersens bedrevitende synspunkter som vi var plaget med tidligere, skriver han på bloggen sin.

- Jeg gjorde mitt beste

Til Side 2 sier Synnøve Svabø at kritikken har gått inn på henne.

- Jeg har gitt alt og gjort mitt beste. Jeg har jobbet døgnet rundt. Personlig tar jeg kritikken til meg og er lei meg, sier hun.

Stiller nordmenn for høye krav til programlederne for Melodi Grand Prix? Diskuter under.