Seerne raste mot NRKs Synnøve Svabø etter sendingen fra Moskva  lørdag kveld. (Foto: Losvar, Jørn/SCANPIX)
Seerne raste mot NRKs Synnøve Svabø etter sendingen fra Moskva lørdag kveld. (Foto: Losvar, Jørn/SCANPIX)

Simonsen med narkopåstander om MGP-Synnøve

Den tidligere stortingsrepresentanten kommer med kraftige karakteristikker om Moskva-Synnøve, som også mobbes på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Hva Svabø sa, var ikke alltid like lett å få med seg, men fra det jeg fikk med meg forstod jeg at jeg ikke hadde gått glipp av mye fornuft. Da hun fortalte oss om sokkene hun puttet i brystholderne sine for å gjøre adamseplene større, lurte jeg på om hun var høy på kokain, langer den tidligere stortingsrepresentanten Jan Simonsen ut om Synnøve Svabøs programlederinnsats i lørdagens direktesendte eventyr fra Moskva.

Hva mener du om Svabøs innsats? Si din mening nederst i artikkelen

Den tidligere politikeren fra Fremskrittspartiet er ikke den eneste som bruker nettet til å vise sin misnøye med NRK-profilens kommentarer under poenggivningen.

LES OGSÅ: Gardermoen forbereder seg på folkefest

Etter at Alexander Rybaks historiske utklassing av konkurrentene i Melodi Grand Prix-finalen lørdag sendte jublende nordmenn rett ut i gatene i en ellevill 17.mai-feiring, har Synnøve Svabøs opptreden samlet flere tusen forbannede tv-seere på Facebook.

På nettverksstedet var det søndag formiddag registrert over 40 grupper, og de aller fleste av gruppene ønsker ikke Svabø tilbake som programleder for Melodi Grand Prix. Mandag var antallet økt til over 50.

Mobbet av redaktører og politiker på Facebook

En av gruppene som mandag teller over 1.700 medlemmer beskylder Svabø for fylleprat. Åslaug Hagas tidligere politiske rådgiver Geir Pollestad sto søndag formiddag oppført som intiativtaker.

Ansvarlig redaktør for Bergensavisen, Olav Terje Bergo, og Dalane Tidendes redaktør Kjetil Stormark er også med i gruppen som heter "Melodi Grand Prix uten Synnøve Svabø takk!".

Facebookgruppen mener Svabø har gjort sitt beste for å skvaldre bort en stor kveld med fylleprat.

- Vulgær og bråkete

På NRKs Melodi Grand Prix-blogg er de aller fleste leserkommentarene nådeløse.

- Må jo nesten lese på leppene hva som blir sagt av poengoppleserne, skriver Rune, mens Marianne mener at Svabø var vulgær, harry, kunnskapsløs og bråkete.

Seerstormen mot NRK har fått kringkastingsledelsen på Marienlyst til å kommentere Moskva-Synnøves språkbruk.

Den frittalende programlederen omtalte blant annet noen mannlige deltakeres stramtsittende bukser på en måte som vakte reaksjoner i de tusen hjem, og brukte også tyske sex-uttrykk under den direktesendte finalen.

- En viss løssluppenhet

Mange seere reagerte sterkt på det de kaller vulgariteter, og til aftenposten.no sier NRKs kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin at de "har merket reaksjonene".

- Våre generelle retningslinjer sier at språket skal være ordentlig, høvisk og så videre. Men det er klart rammene er videre når det dreier seg om kommentarer i et program som Melodi Grand Prix. Her er det en tradisjon for en viss løssluppenhet, sier Sandvin til aftenposten.no.

Overfor Dagbladet understreker kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin at folket har alt å si når NRK evaluerer denne typen store underholdningssendinger.

- Mange ting skal evalueres nå framover, og dette er en av de tingene. Slikt vurderer vi alltid i ettertid, sier Sandvin til Dagbladet.