Jan Thomas har begynt å sette spor i norske mannsansikter. Norske menn tar Butox som aldri før.  (Foto: Sara Johannessen/SCANPIX)
Jan Thomas har begynt å sette spor i norske mannsansikter. Norske menn tar Butox som aldri før. (Foto: Sara Johannessen/SCANPIX)
RYNKEFRI: Stadig flere menn velger bort rynkene sine. (Foto: TV 2)
RYNKEFRI: Stadig flere menn velger bort rynkene sine. (Foto: TV 2)

Rekordmange menn fjerner rynker

Botox og Restylane er blitt mennenes nye bestevenner.

I fjor brukte norske menn og kvinner over 7 milliarder kroner på skjønnhetspleie. Alt ligger an til ny rekord i år. Nordens største klinikk melder om økning på 50 prosent hittil i år.

Sinte på sint rynke

- Det som irriterer meg mest er sinnarynken. Kona mi har den ikke. Og jeg vil heller ikke ha den, sier 41 år gamle Espen Basmo fra Groruddalen i Oslo.

Han fikk boka «Jan Thomas' verktøykasse for menn» i julegave fra kona. Nå har han bestemt seg for å gjøre noe med alderen som har begynt å sette spor i ansiktet.

- Barna mine sier: Du ser så sinna ut pappa. Men jeg er jo ikke det, sier Basmo.

- Dette sier nesten alle menn som kommer hit, sier Hilde Aas Andersson som er sykepleier ved Ellipse Klinikken på Smestad i Oslo.

Klinikken har nå 40.000 kunder bare i Norge. Det er mye takket være at stadig flere menn ønsker å få noe av ungdommen tilbake.

- De fleste som kommer hit vil ha en naturlig men yngre utgave av seg selv, sier Andersson.

Menn mer jålete

For to år siden utgjorde menn kun 2 prosent av kundene hos Ellipse Klinikken. I dag utgjør de 25 prosent av alle kundene som får hudbehandling.

Ved hårfjerning utgjør de 50 prosent.

- Det handler om hår på rygg, bryst og armer. Gutta har blitt mer jålete. De følger også moten og ønsker å se friske og freshe ut, sier administrerende direktør Sissel Engen ved Ellipse Klinikken.

- Jan Thomas har nok normalisert dette med bruk av Botox og Restylane, sier Engen som tror økningen av menn vil fortsette. Hun mener Norge vil følge etter USA. Der har såkalte ikke-kirurgisk behandlinger økt med 754 prosent de siste 10 årene, ifølge American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS).

Ansiktet må følge kroppen

Flere klinikker som utfører slike behandlinger forteller at de har hatt en økning i omsettingen det siste året.

- Jeg har blitt advart av venner i finansverden som mente at vi kom til å gå nedenom og hjem i finanskrisa. Vi håpet å holde omsettingen stabil. I stedet har vi økt den med 50 prosent. Det er veldig, veldig bra, sier en stolt Engen.

- De siste fem månedene har vært fantastiske og alt tyder på at trenden vil fortsette. Menn er jo opptatt av kropp og utseende. Det holder ikke å se godt ut fra halsen og ned. Ansiktet må følge med, sier en optimistisk Engen.