Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tellus TV er navnet

«Tellus vil være en uredd formidler av utviklingshemmedes tanker og synsvinkler. Tellus vil skape debatt og engasjement, nysgjerrighet og opplevelse – til både ettertanke og underholdning.» Slik beskriver Tellus seg selv på sine nettsider. Kanalen er den første av sitt slag i Norge. Utviklingshemmedes egen tv-kanal med utviklingshemmede reportere, programledere og teknikere.

Stine Røysem bak kamera

Vil skape engasjement

De fleste av landets tv-kanaler trenger ikke å bekymre seg for stortingsvalget før om noen måneder. Men i Tellus Tv er forberedelsene allerede i gang, og i hovedrollen finner vi Cathrine Moe. Hun har tidligere erfaring fra sveiseryrket, og har aldri jobbet med tv før. Men erfaringen som sveiser kommer nok godt med når hun som programleder skal grille landets politikere i valgdebatter. Tellus Tv skal nemlig dekke stortingsvalget 09, og nå tørrtrener staben på valgsendingene med lokalpolitkere fra Ski.

Se innslaget med Cathrine Moe og Tellus TV-gründer Tom Rune Orset GRATIS på TV 2 Sumo.

Valget

Prosjektet har fått navnet ValgTellus og har som formål å bevisstgjøre utviklingshemmede på hva stortingsvalget er, hvorfor det angår dem og hvorfor de bør bruke stemmeretten. Prosjektet ValgTellus skal gi en lett forståelig innføring i vårt politiske system og skape engasjement for å delta i samfunnsdebatten.

Riksdekkende

Første sending går på lufta 27. august på Frikanalen i det digitale bakkenettet og på web gjennom frikanalen.
I tillegg vil du kunne se alle sendingeene på Tellus sin egen nettside.