Jens er ikke redd for å kjøre cabriolet om vinteren. (Foto: Benny Christensen)
Jens er ikke redd for å kjøre cabriolet om vinteren. (Foto: Benny Christensen)

Jens kjører cabriolet – året rundt!

Kan du ha en cab som eneste bil – og bruke den året rundt? Ikke noe problem, sier Jens som har har to vintre under kalesjen i en BMW Z3.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det manglet ikke på advarsler fra skeptiske kompiser og foreldre da 19 år gamle Jens Christian Larsen fra Sandvika i Bærum valgte å selge Audi A4-en sin til fordel for en BMW Z3 cabriolet – for å bruke den året rundt.

På sommeren skjønner alle at det er kult med cabriolet, men hvordan er vinteren?

- Jeg har heldigvis varmeseter i min bil – for skinnseter uten varme blir fort kaldt – fryktelig kaldt. Jeg skiftet termostat for å få maksimalt ut av varmeapparatet og det har funket helt fin sier Larsen. Som legger til at Z3 med litt slitte vinterdekk ikke er noen stor vinterbil – og samtidig sender en varm takk til kjæresten Helene som ofte har vært ute og dyttet...

Du har ikke vurdert en hardtop da?

- Nei. Men jeg har fått tilbud om å kjøpe – flere ganger. Men det er for feiginger! Skal det være, så skal det være... For det første er hard-topen stygg, og for det andre så er jo mye av sjarmen at det nettopp er en cabriolet - selv på vinterstid.

Du har vel taket oppslått vinterstid?

Cabriolet på vinteren? Ikke noe problem! (Foto: Jens Christian Larsen)

- Ikke alltid. På vei til slalåmbakken er det jo ikke plass til skiene med taket oppe, så det er bare en ting å gjøre. Kle seg godt - og ned med taket - det går så fint, så. Ellers er det faktisk en utrolig deilig og fin opplevelse – som jeg anbefaler alle å prøve – kle seg godt, og kjøre ned-cabbet en klar og fin vinterdag.

Morsomste cabriolet-opplevelse?

- Jeg kjørte på lille-julaften for et par år siden– uten tak – fra Sandvika til Lillestrøm, iført fullt julenissekostyme. Barna vinket til nissen, folk filmet og tok bilder!

- Det flaueste var også på vinteren. Da fatter`n måtte taue meg gjennom hele gata der vi bor... Det hadde kommet 30 cm kram nysnø, det var ubrøytet og jeg stod bom fast, selv på flatmark.

Noen gode tips til andre som vurderer cab som helårsbil?

- Ja, kjøp bil! Enkelt og greit. Det er en helt annerledes bilopplevelse – både sommer og vinter. Ikke bestandig like praktisk, men det du taper der, vinner du på sjarm! Utover det å impregnere kalesjen et par ganger i året, er det ikke noe mer jobb å kjøre cabriolet. Jeg vasker forresten aldri bilen min i maskin – for jeg har en mistanke om at børstene kan være i overkant tøffe mot kalesjen. Men håndvask en gang uka får bestandig mine biler. Og så er varmeseter og godt varmeapparat nesten er et must på vinterstid.

En tur i grøfta med Z3 (Foto: Jens Christian Larsen)