Statsminister Jens Stoltenberg er budsjettvinner ved revidert nasjonalbudsjett for 2009.  (Foto: Lise Åserud/SCANPIX)
Statsminister Jens Stoltenberg er budsjettvinner ved revidert nasjonalbudsjett for 2009. (Foto: Lise Åserud/SCANPIX)

Jens er budsjettvinneren

Statsminister Jens Stoltenberg har grunn til å smile. Han er en av dagens budsjettvinnere.

Da regjeringen anført av Stoltenbergs samarbeidspartner gjennom hele den rødgrønne perioden, finansminister Kristin Halvorsen, fredag la fram revidert nasjonalbudsjett, hadde statsministeren selv grunn til å smile. Statsministerens kontor får flere ansatte og politisk ansatte i hele regjeringsapparatet får lønnspålegg.

Øker staben

Mens mange innen privat sektor ser seg nødt til å kutte ned på driftsnivået som følge av finanskrisen, skjer det motsatte i toppetasjen på regjeringskvartalet. 1,4 millioner kroner er satt av så Stoltenberg kan få seg to nye medarbeidere.

For å få plass til de nye medarbeiderne får Stoltenbergs kontor også 1 million kroner til økte driftsutgifter, hvorav 300.000 kroner blir varige utgifter også de kommende årene.

Økte lønnen

Den rødgrønne regjeringens politiske rådgivere og statssekretærer fikk sent i fjor høst et så godt lønnsoppgjør at budsjettet belastes med 2,6 millioner kroner ekstra.

I tillegg har apparatet rundt regjeringsmedlemmene blitt utvidet med to nye statssekretærer og en politisk rådgiver, noe som fører til en samlet økning i driftsutgiftene på 4,5 millioner kroner.

Mer sikkerhet

For at Stoltenberg og andre viktige personer i landet skal være trygge, økes dessuten bevilgningen til Politiets sikkerhetstjeneste med 25 millioner kroner.

Pengene skal ifølge stortingsmeldingen i hovedsak brukes til livvakttjenesten, samt kontraterror.