Høyres Jan Tore Sanner kommenterer revidert statsbusjett i Stortingets vandrehall. (Foto: Erlend Aas)
Høyres Jan Tore Sanner kommenterer revidert statsbusjett i Stortingets vandrehall. (Foto: Erlend Aas)

- En million nordmenn glemt av regjeringen

Høyres Jan Tore Sanner mener Kristin Halvorsen svikter bedriftene.

I en kommentar til det reviderte nasjonalbudsjettet som ble lagt fram fredag formiddag, kritiserte Høyres Jan Tore Sanner den rødgrønne regjeringens budsjettforslag.

Totalt øker oljepengebruken med 9,5 milliarder kroner, og Regjeringen bruker 4,2 milliarder oljekroner for å kompensere for lavere utbytte fra statsselskapene.

Over 100. 000 arbeidsledige

- Vi er i en økonomisk krise, og har gått fra vondt til verre. Jeg savner tiltakene for å sikre små og mellomstore bedrifter. 5000 mister jobben hver eneste måned, sier Jan Tore Sanner til TV 2 Nyhetskanalen.

Regjeringen anslår i det reviderte nasjonalbudsjettet at arbeidsledigheten i Norge kan overstige 130.000, ifølge TV 2 Nyhetskanalens analyse av budsjettet.

Finansminister Kristin Halvorsen frykter at 100.000 nordmenn er arbeidsledige til sommeren, sa hun på pressekonferansen i forbindelse med fremleggelsen av det reviderte nasjonalbudsjettet.

- Arrogant av regjeringen

Høyres finanspolitiske talsmann er ikke bekymret for at det foreslås å bruke mer penger, men mener oljepengene blir brukt feil.

LES OGSÅ: Bruker 3,9 milliarder ekstra i revidert nasjonalbudsjett

Sanner synes det er arrogant av regjeringen å nærmest overse de norske bedriftene som sliter på grunn av finanskrisen, og i stedet prioritere offentlig sektor.

- En million nordmenn glemt av regjeringen

Han etterlyser tiltak som er rettet mot de små og mellomstore bedriftene .

- Det jobber en million nordmenn i små og mellomstore bedrifter. Disse er fullstendig glemt av regjeringen, sier Jan Tore Sanner til TV 2 Nyhetskanalen.

Høyre har tidligere foreslått å redusere arbeidsgiveravgiften med 2,5 prosentpoeng for alle bedrifter, for å trygge arbeidsplassene. Dette tiltaket vil ifølge partiet redusere norske bedrifters kostnader med over elleve milliarder kroner.

Finanspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet Reidar Sandal sier i en kommentar til TV 2 Nyhetskanalen at reduksjon av arbeidsgiveravgiften ikke er riktig type tiltak å innføre for å hjelpe norske bedrifter, siden dette tiltaket ikke er målrettet.

LES OGSÅ: Fremskrittspartiet frykter vi vil bruke for mye oljepenger