Pia Lykke, Kristian Ødegård (Foto: K. V Beylegaard / TV 2 )
Pia Lykke, Kristian Ødegård (Foto: K. V Beylegaard / TV 2 )

Her er høstens «Skal vi danse»-programledere

Pia Lykke: Det første jeg tenkte var «Hjelp, hva vil Guri si?»

Høsten 2009 skal elleve nye kjendisdansere igjen i ilden.

Danserne til den femte sesongen av «Skal vi danse» kan vi ennå ikke avsløre. Men med Guri Solberg på vei ut i mammapermisjon, kan vi fortelle deg hvem som nå skal lede det populære programmet.

Bekymret for Guri Solbergs reaksjon

- Det første jeg tenkte var «Hjelp, hva vil Guri si?», smiler Pia Lykke.

Hun har visst om muligheten for å lede «Skal vi danse» en stund, men det var først torsdag morgen at alt falt på plass.

- Det er jo hennes jobb på en måte, men hun har jo legitim grunn for fravær. Det er heldigvis ikke sånn at jeg har skviset ut noen. Jeg ser på meg selv bare som en slags vikar. Vi må jo håpe at hun kommer tilbake igjen, legger hun til.

Men at fikk tilbudet om jobben satt hun stor pris på:

Pia-og-Kristian-011
Pia-og-Kristian-011

- Jeg tenkte jo at det var veldig morsomt å få tilbudet. Det er jo ti direktesendte programmer, noe jeg ikke har så mye erfaring med. Det er jo en storsatsing og en veldig krevende programlederjobb siden alt er direkte. Guri er jo en av de flinkeste programlederne vi har, så det er en ære å ta over henne, sier Pia til tv2underholdning.no.

Spent på «partnerbytte»

Siden i vinter har hun jobbet i tospann med Sturla Berg-Johansen. Det å bytte programlederpartner ser hun på som litt vemodig, selv om hun gleder seg stort til å jobbe med Kristian Ødegård.

Kristian er med for fjerde gang. En sesong har han danset, og tre ganger har han ledet programmet sammen med Guri Solberg.

- Jeg har veldig lyst til å jobbe med Kristian, men det er jo trist å ikke skulle jobbe sammen med Sturla. Jeg kommer til å savne ham veldig, for det har vært utrolig fint å jobbe med ham. Jeg føler jo at jeg svikter ham litt, men han er fullt inneforstått med det, ler Pia.

- Kristian er annerledes og bra på en helt annen måte, legger hun til.

Ny vri

I tillegg til nye programledere vil observante seere også legge merke til en annen liten endring.

- Jeg tar jo egentlig over for Kristian, ikke Guri, forteller Pia.

Det er nemlig Kristian Ødegård som leder showet i salen, mens Pia snakker med danserne på bakrommet.

- Kristian har jo skapt sin egen greie bak der, og det kan ikke jeg kopiere. Så jeg skal finne min greie. Og jeg kan si at det blir endringer, smiler Pia hemmelighetsfullt.

Håper ikke Guri blir sjalu

Kristian Ødegård innrømmer at han ikke trengte særlig lang betenkningstid før han sa ja, men at han i utgangspunktet hadde tenkt at fire sesonger var nok.

- Men så går det litt tid, så glemmer du det som var masete, og tenker man bare på hvor gøy det var. Dessuten liker jeg forandringene. Det har ikke noe med Guri å gjøre, men at Pia hopper inn i mitt sted og jeg overtar Guris plass gjør at det blir en litt annen jobb, sier han.

- Jeg tror jeg vil føle denne runden som en helt annen greie, men jeg kommer helt klart til å savne Guri. Jeg håper bare ikke Guri blir sjalu. Det er jo Sturla allerede, smiler Kristian.

«Skal vi danse» har premiere til høsten.

Pia Lykke

Pia Lykke er skuespiller, manusforfatter, regissør og fjernsynsprodusent. Hun har regissert og skrevet kortfilmen «Klippan i livet» med Trond Fausa Aurvåg og Jannicke Kruse Jåtog i hovedrollene, og kortfilmen «Romslighet».

Hun har regissert flere tv-produksjoner, blant annet «Idol», «Senkveld med Thomas og Harald», og «Gullfisken». Hun har produsert «Kaoskontroll» for NRK, og «Kjetil og Kjartan Show». samt «Isdans» for TV2.

Pia har deltatt som skuespiller i flere reklamefilmer, og er aktuell som en av de faste skuespillerne i reklameserien til ICA.

Hun har spilt i innslag i «Manshow», «Lille Lørdag» og «Senkveld», og i diverse kortfilmer og tv-serier.

Nå sist var hun å se som programleder i «Norske Talenter» sammen med Stula Berg-Johansen.

Sjekk Pias profil i KjendisNorge.

Kristian Ødegård

Sammen med Espen Eckbo laget han i 2001 «Nissene på låven», en julekalender på 24 programmer som ble sendt på TVNorge. Kristian fikk prøve seg som programleder, i tillegg til å skrive manus og regissere serien.

Talkshow-harselas ble det i TV-serien «Tonight med Timothy Dahle» i 2003, og Ødegård har også vært programleder i «TV 2-nøttene» siden 2004.

Det er likevel TV 2-programmet «Skal vi danse» som for alvor har gjort Kristian kjent over hele landet. Han vant over Susanne Goksør Bjerkreim i finalen, og etter dette har han vært programleder for programmet.

Sjekk Kristians profil i KjendisNorge.