Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva synes du om Sponheims fikenblad-utsagn? Og fikk han som fortjent når Halvorsen slo tilbake, eller gikk også hun over streken? Skriv inn din mening nederst i artikkelen!

Mens de andre opposisjonspolitikerne i går nøyde seg med å kritisere innsatsen til nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i saken om de omstridte Aker-transaksjonene på et relativt saklig nivå, gikk Venstres Lars Sponheim lengst av alle.

Han mente nemlig at generalforsamlingen i Aker Solutions som Sylvia Brustad var fornøyd med å ha oppnådd kun var noe hun trakk frem for å kamuflere det pinlige tapet regjeringen har gått på i Aker-saken.

- Denne generalforsamlingen er fikenbladet Brustad prøver å gjemme seg bak, og Brustad bak et fikenblad er ikke det peneste jeg kan tenke meg, sa Sponheim til Nettavisen.

I dag sier han at han ikke vil be om unnskyldning for uttalelsen fordi han ikke kan ta ansvar for hvilke bilder folk danner seg i sine egne hoder.

- Sponheim trenger et lite fikenblad selv

Formannen i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, er en av de som mener Sponheim har gått for langt.

- Dette er en helt idiotisk karakteristikk av en politisk konkurrent. En flåsete kommentar som tyder på at man av og til går litt for langt for å få oppmerksomhet, sier hun til Dagbladet.

Også SVs Kristin Halvorsen er for en sjelden gangs skyld enig med formann Jensen, men slår tilbake mot Sponheim på sin egen måte.

Fra talerstolen på dagens LO-kongress fortalte hun at hun rødmet på hans vegne da hun hørte uttalelsen i går.

- Vi kvinner som har vært ute en vinternatt før vet jo at de mannfolka som er sværest i kjeften og mest sjåvinistiske, det er de som trenger det minste fikenbladet selv, fortalte Halvorsen til salen med et lurt smil om munnen.

Se Kristin Halvorsen vise hvor stort fikenblad Sponheim trenger her: Halvorsen gjorde narr av Sponheims edle deler.

Hva synes du om Sponheims fikenblad-utsagn? Og fikk han som fortjent når Halvorsen slo tilbake, eller gikk også hun over streken? Skriv inn din mening nederst i artikkelen!