Partileder i SV Kristin Halvorsen under landsmøtet til partiet i Bergen.  (Foto: SCANPIX/SCANPIX)
Partileder i SV Kristin Halvorsen under landsmøtet til partiet i Bergen. (Foto: SCANPIX/SCANPIX)

Halvorsen: - Høyre er Norges slemmeste parti

Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen ga Høyre stempelet som Norges slemmeste parti da hun gjestet LO-kongressen tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Høyre er Norges slemmeste parti. De startet landsmøtet i full forvirring og kom ut med Frp-politikk, sa Halvorsen.

Hun mener kravet om økt adgang til midlertidige ansettelser, svekket statlig eierskap, kutt i formuesskatten og fjerning av makspris i barnehagene vitner om det motsatte av rettferdig fordeling.

- Nå er vi alle sosialister, het det på Newsweeks forside forleden. Det stemmer ikke. Det er utrolig viktig at det er våre ideer som ligger til grunn for utviklingen de neste fire årene. Vi trenger ikke dem som politisk har spilt fallitt til å styre Norge, sa SV-lederen og viste til det hun mener er årsaken til finanskrisen, nemlig grådighet og uansvarlig høyrepolitikk.

Det er andre gang en SV-leder taler til LO-kongressen. Og Halvorsen høstet både latter og applaus da hun tok til orde for økt satsing på likelønn ved å trekke fram Venstre-leder Lars Sponheims fikenblad-kommentar om Brustad og Aker-saken.

- Jeg rødmer på Sponheims vegne. Men vi kvinner som har vært ute en vinterdag før, vet at de mannfolka som er størst i kjeften og mest sjåvinistiske trenger det minste fikenbladet selv. Vi trenger ikke si noe mer om Sponheim, sa Halvorsen. (©NTB)