Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvart million kroner er forsvunnet fra safen til selskaoet Kings Bay AS på Svalbard.

Selskapets ledelse kan ikke si når tyveriet har funnet sted. De kan ikke tidsgi forholdet nærmere enn at det må ha skjedd i perioden juli 2008 til januar 2009.

Styreleder i Kings Bay AS,Knut M. Ore, bekrefter overfor nordlys.no at det har oppstått en uforklarlig manko på 245.000 kroner i kontantbeholdningen i safen til bedriften.

Ikke tegn til innbrudd

Safen er plassert i bedriftens administrasjonsbygg i Ny Ålesund, og mankoen ble oppdaget i januar i år i forbindelse med revisjon.

Det har ikke vært tegn til innbrudd i safen, så den må enten ha stått åpen, eller så er det benyttet nøkkel.

Ifølge styrelederen er det et begrenset antall personer som har tilgang på nøkkelen til safen, men så langt er det ingen som er mistenkt i saken.

25 ansatte

Kings Bay AS er et heleid statlig selskap med ca. 25 ansatte. Næringsdepartementet er som eier orientert om forholdet.

Kings Bay holder til i Ny Ålesund på Svalbard. Mellom 40 og 50 mennesker har bodd i Ny Ålesund i vinter.

Assisterende sysselmann Lars Fuse sier til nodlys.no at på grunn av sakens spesielle karakter har Økokrim sagt ja til å bistå i etterforskningen.

- Beløpsmessig er ikke dette en så veldig stor sak, men det er snakk om et statlig selskap, og det bor veldig få mennesker i Ny Ålesund.

Rutinene endret

Styreleder Ore sier det vil være uheldig om folk i dette lille samfunnet går rundt og skuler på hverandre.

Han forteller også at rutinene er endret, slik at kassebeholdningen nå telles oftere. Han innrømmer at hyppigere kassatelling burde vært gjennomført tidligere.