hoyre_direkte_680
hoyre_direkte_680

Høyres landsmøte: Erna vil ha full tenning

Erna Solberg skal forsøke å tenne partifellene for å løfte partiet mot gamle høyder.

Høyre sliter på meningsmålingene og skal stake ut kursen for de neste fire årene når de i helgen samles til landsmøte.

Erna taler

Landsmøtet åpner fredag klokken 12. Tre kvarter senere, klokken 12.45, kan du følge partileder Erna Solbergs tale, en tale hun selv betegner som den viktigste hun så langt har holdt.

Etter talen fortsetter landsmøtet med politisk debatt, der lederen av Unge Høyre, Henrik Asheim blir en av de første som får ordet.

Les Unge Høyre-lederens blogg her.

Valgprogrammet

Det meste av landsmøtet i et stortingsvalgår handler om programmet for de neste fire årene. Høyre har valgt å dele opp behandlingen i fire temabolker.

Skole og kunnskap

Skole og kunnskap er den første overskriften, når lederen av kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, Ine Marie Eriksen Søreide, innleder til debatt fredag klokken 16.20.

Klokken 19.15 innleder stortingskandidat Torbjørn Røe Isaksen om urfolk og minoriteter, integreringspolitikk og Norge i verden. Debatten fortsetter frem til klokken 21 fredag kveld.

Næringsliv og samferdsel

Lørdag morgen klokken ni fortsetter programbehandlingen under overskriften arbeidsliv, næringsliv og samferdsel. Det er partiets nestleder Jan Tore Sanner som innleder til debatt.

Klokken 14 takker Høyre de seks representantene som uansett ikke fortsetter på Stortinget etter valget. Jan Petersen, Inge Lønning, Kari Lise Holmberg, Torbjørn Hansen og Finn Martin Vallersnes er ikke kandidater foran valget.

Helse og omsorg

Den fjerde og siste programoverskiften er Ny sjanse. Klokken 15 lørdag innleder nestleder Erling Lae og Høyres talsmann i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget om helse, omsorg, trygge lokalsamfunn og en moderne offentlig sektor.

Programdebatten avsluttes klokken 17.30 før Høyre-delegatene samles til landsmøtemiddag klokken 19.30.

Vedtakene

De fleste vedtakene på Høyres landsmøte skjer søndag. Landsmøtet starter klokken 9 med en ekstern gjest, før partiet velger valgkomite foran det neste landsmøtet. Deretter skal delegatene stemme over de ulike forslagene i programmet for de neste fire årene.

Kokken 10.45 tar landsmøtet kirkepause, men voteringene fortsetter klokken 12. En time senere avslutter Høyre-leder Erna Solberg landsmøtet.