FrieleDemoOk
FrieleDemoOk

Friele: Monsen når meg ikke til knærne

Jeg vet hva det vil si å betale prisen for det frie ord, sa Kim Friele i Tabloid i kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er det riktig at Nina Karin Monsen fikk Fritt ord-prisen? Si din mening nederst i artikkelen.

Homoforkjemper Kim Friele fikk selv Fritt ord-prisen i 1978. Den har hun nå levert tilbake i protest mot at Nina Karin Monsen er årets prisvinner. Friele hevder at Monsen ikke når henne til knærne når det gjelder å tåle hard medfart for å bruke ytringsfriheten.

Se video av Kim Friele fortelle hvilke trusler hun har vært utsatt for, etter å ha brukt det frie ord.

En engasjert Kim Friele kom direkte fra sin apell under markeringen mot årets Fritt ord-tildeling og til Tabloids studio.

- Jeg har kjempet mot både biskoper og alt mellom himmel og jord. Jeg frykter ikke det, sa Kim Friele.

- Men jeg forutsetter at at vi snakker litt ordentlig til hverandre. For gjør du ikke det, så forhindrer du debatten. Du forgifter den, fortsatte Friele, med klar adresse til Nina Karin Monsen.

Kontroversiell prisvinner

Debatten har rast i de fleste medier etter at det ble kjent at årets Fritt ord-pris går til filosof og forfatter Nina Karin Monsen. Hun får prisen for sine uttalelser mot den nye ekteskapsloven.

I boken «Kampen om ekteskapet og barnet», utgitt i mars i år, tok Nina Karin Monsen kraftig avstand fra den nye ekteskapsloven som gir homofile rett til å gifte seg.

- Årets prisvinner er et eksempel på at det kan medføre omkostninger ved å delta med selvstendige meninger i en offentlighet som er preget av selvsensur og berøringsangst om brennbare temaer, skriver Fritt Ord i pressemeldingen.

Er det riktig at Nina Karin Monsen fikk Fritt ord-prisen? Si din mening nederst i artikkelen.