En gutt forsøker å fange en gris i Egypt. Myndighetene har beordret tvangsslalting av alle griser i frykt for svineinfluensa.  (Foto: ASMAA WAGUIH/REUTERS)
En gutt forsøker å fange en gris i Egypt. Myndighetene har beordret tvangsslalting av alle griser i frykt for svineinfluensa. (Foto: ASMAA WAGUIH/REUTERS)

Sammenstøt om griseslakt i Kairo

Det kom søndag til sammenstøt mellom fattige griseoppdrettere og politi i Egypts hovedstad Kairo da oppdretterne forsøkte å hindre at grisene ble tatt til slakting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mellom 300 og 400 beboere i et område av Kairo kastet stein og flasker mot politiet da de kom for å fange inn grisene og kjøre dem bort til slakting.

Gummikuler og tåregass

Opprørspoliti skjøt med gummikuler og tåregass for å spre demonstrantene, for det meste ungdommer.

Egypts myndigheter bestemte onsdag at hele Egypts grisebesetning skal slaktes ned, angivelig på grunn av fare for svineinfluensa.

Trosser WHO

Myndighetene har opprettholdt beslutningen selv om Verdens helseorganisasjon WHO klart har sagt at sykedommen ikke smitter fra griser. Det er heller ikke registrert noe tilfelle av det nye svineinfluensaviruset i Egypt.

De fattige griseoppdretterne sier at masseslakten vil frata dem en avgjørende inntektskilde. De fleste av oppdretterne er koptiske kristne som også spiser grisekjøtt, i motsetning til Egypts muslimske flertall. (©NTB)