(Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP)
(Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP)

Nye tilfeller av svineinfluensa i flere land

Et mindre antall nye, bekreftede svineinfluensa-tilfeller ble meldt fra noen land søndag. Men ingen melder om noen kraftig økning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Tyskland er det konstatert at to mennesker, et ektepar fra Frankfurt am Oder i delstaten Brandenburg er smittet. De to var om bord i samme fly fra Mexico som en pasient som allerede er funnet i Hamburg.

Ekteparet er innlagt på sykehus i byen, men skal ha relativt lette influensasymptomer, opplyste Jörg Hacker, leder for Robert-Koch-instituttet, i Berlin søndag.

Et nytt tilfelle er bekreftet i Italia, men pasienten, en 25-åring som hadde vært i Mexico, er allerede frisk igjen, ifølge nyhetsbyrået ANSA. mannen ble behandlet på sykehus i Roma, men var aldri innlagt.

Svenske helsemyndigheter klarer ikke å identifisere virusprøvene som ble tatt fra en kvinne mistenkt for å ha pådratt seg viruset, ifølge nyhetsbyrået TT. Grunnen er at mengden virus i prøvene som ble tatt, er for liten. Mengden virus er størst når sykdommen er ny, og blir raskt mindre når pasienten blir bedre.

I Colombia er det første bekreftede tilfellet av sykdommen funnet, ifølge landets medier. Men myndighetene har ikke bekreftet opplysningene. (©NTB)