SIER NEI: Knut Arild Hareide og Krf vil ike at opplysninger om  hvem du ringer til eller har datakontakt med lagres i lang tid. (Foto:  Holm, Morten/SCANPIX)
SIER NEI: Knut Arild Hareide og Krf vil ike at opplysninger om hvem du ringer til eller har datakontakt med lagres i lang tid. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Knut Arild Hareide er dypt skuffet over egne partifeller

Knut Arild Hareide er skuffet over at KrF-eres uttalelser rundt homofile ekteskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg blir dypt skuffet over at delegater på vårt landsmøte bruker vår talerstol til å si at homofilt samliv er unaturlig, skriver Knut Arild Hareide i sin blogg på internett. Hareide er førstekandidat for KrF i Akershus ved høstens stortingsvalg.

Markering

- Jeg tror at landsmøtet var veldig klare for å markere at dette ikke er noen sak vi har lagt bak oss. Det er en viktig prinsipiell sak, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten til TV 2 Nyhetskanalen.

Under landsmøtedebatten fredag kom det krasse utspill mot homofilt samliv og etter ønske fra delegatene ble spørsmålet om den nye ekteskapsloven en prioritert debatt på landsmøtet i går, og fra talerstolen kom det tydelige krav om en skjerpet holdning mot loven. Dette liker ikke Hareide.

- Vi driver ikke gradering av folks kjærlighetsliv, skriver Hareide i sin blogg.

Les også: KrF vil reversere ekteskapsloven

Ikke godkjent

Men førstekandidaten for KrF i Akershus risikerer ikke å falle i unåde hos partiet, skal vi tro partilederen.

- Jeg er veldig opptatt av at det skal være takhøyde i dette partiet for ulike syn og meninger. Hvis partilederen skulle inn for å godkjenne bloggene til stortingskandidatene, fikk han veldig travle dager, sier Høybråten.

Se også Dagfinn Høybråtens tv2blogg fra landsmøtet.