krfOK
krfOK

Høybråten kaller regjeringen arrogant og totalitær

Dagfinn Høybråten vil ha mer kontantstøtte, lengre foreldrepermisjon og slaktet regjeringens familiepolitikk i talen til KrFs landsmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var SVs landsmøtevedtak om å innføre forbud mot privatskoler som fikk partilederen til å gå hardt ut:

- I et demokratisk så kan vi ikke ha en regjering som truer med å bruke pengemakt som straff når den møter meninger den ikke liker, slik som de gjorde med Frelsesarmeen. Dette er ikke bare sosialisme på sitt verste, det er totalitært, sa Høybråten.

- SVs landsmøtevedtak om å avvikle friskoler som bygger på alternativ pedagogikk og livssyn, er ikke bare et tegn på intoleranse, det er også et brudd på menneskerettighetene, sa han.

Dagfinn Høybråten understreket at SVs vedtak er med på å gjøre samfunnet smalere og mindre mangfoldig.

Mener statsministeren er arrogant

krf2OK

Det sentrale punktet i KrFs valgkamp vil være valgfrihet til familiene. Høybråten gikk hardt ut mot regjeringens ønske om å avskaffe kontantstøtten:

- Jens Stoltenberg sa: «Vi kan ikke premiere de vi mener har valgt feil», siterte Høybråten, og fortsatte:

- Dette kommer til å stå som et virkelig klassisk uttrykk for sosialdemokratiets arroganse overfor vanlige folk, slo KrF-lederen fast.

Vil øke kontantstøtten

For at familiene skal få den valgfriheten KrF ønsker, gikk de inn for å heve kontantstøtten:

- Vårt løfte er at kontantstøtten skal økes til minst 5000 per måned for ettåringene, og 4000 for toåringene skattefritt, sa Høybråten til landsmøtet.

Partiet ønsker også å utvide foreldrepermisjonen med 14 uker, slik at mor og far til sammen kan ta ut 68 uker permisjon innen barnet fyller ti år.

Permisjonen skal kunne deles fritt mellom foreldrene, med unntak av ti uker som er forbeholdt mor, og ti uker som er forbeholdt far.

Frykter for den nye generasjonen

Høybråten var svært skeptisk til at man beveger seg bort fra kristendommen som grunnstein:

- Vi har opplevd en serie systematiske angrep på noen av samfunnets mest betydelige byggesteiner. K-en for kristendom er nærmest blitt betraktet som et samfunnsproblem. Derfor har man fjernet k-en fra KRL og fra lærerutdanningen.

Han frykter at utviklingen vil føre til at den nye generasjonen kan gå glipp av viktige kunnskaper:

- Resultatene av angrepene på K-en kan bli generasjoner som mangler noen nøkler. Nøkler til å forstå nasjonal identitet, språk, kunst og kultur, sa han.

Ønsker ikke oljeleting i Lofoten og Vesterålen

krf3OK

Et annet punkt Høybråten mener regjeringen har sviktet på, er klimapolitikken. Blant annet vil han stanse planene for den omstridte oljeletingen:

- Områdene i Lofoten og Vesterålen må vernes slik jeg ser det, sa han.

Han vil også gi 25.000 kroner i kontantstøtte til dem som ønsker å kjøpe miljøvennlige biler.