Ødelagte tilhengere og brennende gjenstander i bydelen Rosengård i Malmø. (Foto: Drago Prvulovic , © SCANPIX)
Ødelagte tilhengere og brennende gjenstander i bydelen Rosengård i Malmø. (Foto: Drago Prvulovic , © SCANPIX)

Politiet tør ikke patruljere innvandrerbydel i Malmö

Politiet forteller at de bombarderes med steiner, glassflasker og molotovcocktails.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kvartalene rundt Herregården, som ligger i bydelen Rosengård i Malmö, utsetter politiet seg for fare hver gang de skal ut i gatene:

- Vi er i Herregården og patruljerer og arbeider, men ikke i samme omfang som tidligere. Det er på grunn av de angrepene vi blir utsatt for, sier politisjef Börje Aronsson til TV4 Nyheterna.

Som følge av alle urolighetene i Rosengård fratrådte Henrik Persson, styrkelederen for utrykningspersonellet, sin stilling nylig, skriver Sydsvenskan.

Kaster steiner og molotovcocktails

Politiet sier at hver gang de beveger seg inn i bydelen, blir de bombardert med steiner, glassflasker og til og med molotovcocktails:

- Det hagler fra balkonger og fra takene på husene. Jeg har en plikt til å gripe inn, samtidig har jeg et arbeidsmiljøansvar også, sier Aronsson.

Mislykket integrering

Aronsson tror ikke det vil hjelpe å sette inn flere politifolk i bydelen.

- Folk er isolert der, og det er mislykket integrering. Det må politiske beslutninger til for å bryte opp boligområdet, sier han.

Han tror løsningen er å skape en større fellesskapsfølelse blant innbyggerne i bydelen.

Foreslår portforbud

Løsningen som blir foreslått fra politisk hold i Sverige, er å innføre et portforbud etter klokken 20 for personer under 18 år.

Partiet Moderaterna, som statsminister Fredrik Reinfeldt hører til, foreslår til og med å innføre besøksforbud for folk som bor utenfor bydelen. De mener dette vil gjøre at politiet kan gripe mer direkte inn.

Frp advarer

I mars i år dro Per Sandberg på befaring i bydelen. Han brukte den som et eksempel på hvor galt det kan gå om integreringspolitikken slår feil.

Etter besøket uttalte han at han hadde fått bekreftet at det fantes problemer med fundamentalistiske muslimer, og advarte mot snikislamiseringen Frp mener foregår i Norge.

Det er imidlertid ikke noen steder i Norge hvor det finnes lignende tilstander, og flere politikere mener advarslene til Frp virker mot sin hensikt:

- Det er jo rett og slett ikke sant at det drives noen islamisering av det norske samfunn. At man åpent appellerer til fremmedfrykt og påstår at minoriteter er i ferd med å ta makten, er både trist og farlig, uttalte Høyres Per Christian Foss i forbindelse med besøket.