Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag dukket disse plakatene opp på veggen ved en av hovedgatene i Sri Lankas hovedstad Colombo.

- Regjeringens verk

Norges miljø- og utviklingsminister Erik Solheim etterlyses for medvirkning og for å ha muliggjort terrorisme. Han deler «etterlysningen» med USAs utenriksminister Hillary Clinton og Storbritannias utenriksminister David Miliband.

- Dette er verket til krefter i og rundt regjeringens, sier Erik Solheim til tv2nyhetene.no.

Hatobjekt

Ifølge Solheim har han lenge vært et hatobjekt for begge partene i den blodige konflikten på Sri Lanka, der han på vegne av giverlandsgruppen prøver å få stoppet krigen mellom myndighetene og Tamiltigrene.

- Ja, dette er jeg vant med. Det har jo vært demonstrasjoner utenfor den norske ambassaden der de brukte manipulerte bilder av meg i tigeruniform. Det nye nå er at også Clinton og Miliband trekkes inn. Men det mest ubehagelige er den sterke mistanken om at regjeringen tilskynder denne mobbingen istedet for å stoppe den, sier Solheim.

- Mobbing

At hans navn og bilde knyttes til hatkampanjen bryr han seg ikke om.

- Dette er et forsøk på å mobbe det internasjonale samfunn til taushet. Men det påvirker ikke arbeidet mitt og jeg føler meg helt trygg på at mine sikkerhetsvakter gjør det de skal gjøre.

Sist onsdag kritiserte Solheim både myndighetene og Tamiltigrene for brudd på de siviles sikkerhetssone. FN har estimert at rundt 6500 sivile er blitt drept i kampene, mens 50.000 er fanget midt i krigssonen.

Tamiltigrene har kjempet for et uavhengig landområde for den tamilske minoriteten siden 1983. Lørdag foreslo gruppen en våpenhvile som ble avvist av regjeringen.