Ernahøyre (Foto: Morten Holm/Scanpix)
Ernahøyre (Foto: Morten Holm/Scanpix)

Høyre-ordfører ber Erna gå

Høyre stuper på meningsmålingene. I tirsdagens Tabloid fikk Erna Solberg høre det fra sine egne.

Hvorfor svikter velgerne Høyre? Si din mening nederst i artikkelen.

Velgerne svikter Høyre. I en meningsmåling fra Norstat forrige uke fikk Høyre en oppslutning på 10,8 prosent. Partiet kritiseres for å være for utydelige og for å ha for dårlige saker. I kveldens Tabloid tok Høyre-ordfører i Sandefjord, Bjørn Ole Gleditsch, et oppgjør med sin egen partileder.

- En annen leder

- Etter valget i 2005 sa jeg, og det mener jeg fortsatt, at Høyre hadde vært tjent med en annen leder. Meningsmålingene taler sitt tydelige språk. Vi er et parti som oppleves som profilløst og usynlig i mange viktige saker. Høyre har mange gode saker, men vi klarer ikke å få det frem i mediebildet, sa Gleditsch.

Nå frykter han at tidligere Høyre-velgere vil stemme Frp under Stortingsvalget til høsten.

- Jeg bor i et fylke som er veldig blått, der det er mye Høyre-folk. Og tilbakemeldingene er klare, og det går på at veldig mange vil stemme Frp ved Stortingsvalget. Og det synes jeg er bekymringsfullt.

- Ville trukket meg

I sin leder i Finansavisen i går reflekterer redaktør Trygve Hegnar rundt Høyres dystre tall og i kveldens Tabloid støttet han ordfører Gleditsch i at partiet trenger et lederskifte.

- Hvis jeg hadde vært Erna Solberg med den risikoen for at katastrofen inntreffer; vi får ikke noe regjeringsskifte og partiet får en oppslutning som ikke ligner noen ting, og vi mister mange stortingsrepresentanter, så ja, da ville jeg trukket meg nå, sa Hegnar.

304429

Tar meningsmålingene på alvor

Erna Solberg sier hun tar meningsmålingene på alvor og mener partiet har en stor jobb foran seg.

- Det er bekymringfullt at så mange som stemmer Høyre vil stemme Frp. Og det er en utfordring som både jeg og resten av partiet skal ta. Vi må overbevise folk om hvorfor de skal stemme Høyre. Vi tar meningsmålingene på alvor - og vi lytter til tilbakemeldingene fra velgerne om at vi må være klarere og tydeligere (...). Men jeg har et ansvar for å lede et prosjekt frem til målstreken.