Rally-kongen av YouTube

Rallyfører Ken Block er bilverdensmester på YouTube. Her kan du se hans utrolige stunts!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ken Block har blitt dollarmillionær på sitt skomerke DC-shoes. Noen av pengene svir han av på å kjøre rally, der han konkurrerer på lag med den sterkt AD-HD-befengte motocrossrytteren Travis Pastrana. Block skjønner seg på markedsføring, og er av den nye generasjonen der Internett - og spesielt Youtube - brukes bevisst i markedsføringsøyemed. Han har flere stunts på samvittigheten, men det er spesielt tre galskaps-eskapader som virkelig har skapt trafikk på nettet.

Giganthoppet: 52 meter med rallybil!

I samarbeid med TV-kanalen Discovery Channel og programmet Stunt Junkies, fikk han i gang dette "verdensrekordforsøket". Bilen er som alltid, når det gjelder Block, en Subaru. Det har blitt hoppet lengre med bil i rally, men aldri så spektakulært. Ken Block hadde for stor hastighet i det han forlot spretthoppet, og landet forkjært - noe som skadet bilen mer enn han selv. Lengden ble målt til 52 meter. Galskapfaktor: Høy!

Ferdighetskjøring: Vill kjeglekjøring med over 500 hester!

Gymkahna er en amerikansk motorsport der det ferdighetskjøres på tid. Om du ikke synes lukeparkering er det morsomste i hele verden, skal du ikke være redd. Det er litt mer spektakulært enn som så. Mr. Block brukte et hav av tid, og en mengde kameraer på å få til denne filmen. Dette er Ken Blocks mest populære, og det desidert mest sette bilrelaterte klippet på YouTube.

I slalåmbakken: Rallybil blant snowboard og slalåmski.

Det er vel mer enn nok av danske turister som bruker sine begrensete alpinkunnskaper på å kjøre over skituppene dine - om du ikke skal få dagen spolert av en breisladdende rallybil i tillegg! Ken Block tar rallybilen sin opp stolheisen i en alpinbakke. Så slår han følge med snowboardere og alpinister ned blant hopp og half pipes. Det råeste er når han hopper på big jumpen.