Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinnelig basehopper fra Russland hopper fra fjellveggen i Kjerag. Hun overraskes av et vindkast, men heldigvis klarer hun å lande på en liten åpning midtveis på den 1000 meter høye fjellveggen. Hos 330-skvadronen går alarmen og et Sea King-helikopter rykker ut. Det er uklart hvilken tilstand kvinnen befinner seg i.

Et annet sted i Norge har en båt fått problemer i brottsjøen. De melder fra om at to av mannskapet har fått hodeskader på ferden gjennom de nesten syv meter høye bølgene. Vinden blåser over førti knop.

Heldigvis kan Sea King-helikopteret heise opp mennesker fra båter selv i orkan styrke. Det er betryggende for de mange tusener som har en risikofylt jobb langs norskekysten. De kan nødnummeret til Hovedredningssentralen. Herfra organiseres over 8000 redningsoppdrag årlig.

I det samme bygget finner vi Rogaland Radio som lytter til nødfrekvenser. I november 1999 plukket de opp en melding fra passasjerbåten Sleipner, der det var 85 mennesker om bord. Det som fulgte var en av de største redningsaksjonene langs norskekysten noensinne.

Se «330-skvadronen» på NRK1 onsdag kl. 19.55.

Se også:

«Smaken av Norge» på TV 2 onsdag kl. 20.00.

«Zebra Grand Prix» på TV 2 Zebra onsdag kl. 20.00.

«Ugly Betty» på TVNorge onsdag kl. 20.45.

«Luksusfellen» på TV3 onsdag kl. 20.30.