Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jakten på smaken av Norge går inn i en ny fase når Mikael Forselius fra Midt-Norge, Roy Magne Berglund fra Nord-Norge, Charlotte Mohn fra Østlandet, Hans Petter Klemmetsen fra Sørlandet og Hanne Frosta fra Vestlandet møtes til dyst.


Konkurrerer

I første program fra Østmarksetra skal de konkurrere om hvilken region som kan tilby den beste forretten.


Erling Stenersen Sundal sitter nå i juryen som skal vurdere rettene, og der får han selskap av den velrenommerte kokken Harald Osa og Wenche Andersen fra «God morgen Norge».


Juryen avgjør hvilken forrett som er best og som fortjener plass på menyen «Smaken av Norge» som i aller siste program skal tilberedes og serveres.


I onsdagens program kommer også journalist og forfatter Henry Notaker på besøk for å snakke litt med Sigurd om forrettens historie.


De fem kokkene lager følgende forretter:

- Mikael Forselius, Midt-Norge: Smørstekt kamskjell med byggrynsrisotto og Bukkhornkløverost.
- Roy Magne Berglund, Nord-Norge: Stekt kongekrabbe og bakt ishavsrøye
- Charlotte Mohn, Østlandet: Rypebryst på eple- og byggrynsalat
- Hans Petter Klemmetsen, Sørlandet: Lettrøkt sjøkreps, pannestekt sjøkreps, blomkålkrem, paprikapiperade og sjøkreps-sitrongresskum
- Hanne Frosta: Vestlandet: Spekemat med frisk grønn ugressaus og sellerikrem

Se «Smaken av Norge» på TV 2 onsdag kl. 20.00.

Se også:

«Zebra Grand Prix» på TV 2 Zebra onsdag kl. 20.00.

«Ugly Betty» på TVNorge onsdag kl. 20.45.

«330-skvadronen» på NRK1 onsdag kl. 19.55.

«Luksusfellen» på TV3 onsdag kl. 20.30.