I virkeligheten var det presidentens fly «Air Force One» som sirklet mellom skyskraperne i New York.

Panikkslagne

tv2nyhetene.no har fått tilgang til denne videoen som viser hvordan newyorkerne løper skrikende ved Goldman Sachs tower i New Jersey.

Klikk på videovinduet øverst i artikkelen for å se de panikkslagne menneskene løpe for livet.

- Det var veldig skremmende. Ingen visste hva som foregikk. Alle trodde det var en reprise på 11. september, forteller Kelly til tv2nyhetene.no.

Han filmet hendelsen fra gaten i Jersey City. Fra sitt ståsted kunne han se over Hudson River til nedre Manhattan, der flyet fløy inn.

- Skrek mens de løp

- Kvinner skrek og alle løp rundt omkring. Flyet fløy tre ganger rundt bygningen. Den første runden gjorde at bygget ble evakuert. Før andre runde var begynt, var de første av oss kommet ut av bygget, sier Kelly.

Skrekkslagen gikk han i gang med å filme folk reaksjoner idet flyet passerer bare noen hundre fot over hodene deres.

- Det fløy lavt nok til å treffe bygningen og ble fulgte av et jagerfly. Motorlyden var øredøvende, beskriver han.

Skulle ta bilder

I en halvtimes tid fløy Boeing 747-flyet og jagerflyet rundt Frihetsgudinnen og nedre Manhattan, i nærheten av plassen der World Trade Center sto. Ifølge en talsmann for det amerikanske flyvåpenet skyldtes overflygingen at flyet skulle fotograferes ved Frihetsgudinnen.

Både de føderale luftfartsmyndighetene og lokale myndigheter var orientert på forhånd, men New Yorks borgermester Michael Bloomberg var uvitende om det hele og rasende etter hendelsen.

Hvite hus beklager

Den amerikanske presidenten disponerer flere spesialutstyrte Boeing 747-fly, som er kjent som Air Force One når han er om bord.

Det hvite hus beklaget mandag ettermiddag hendelsen i New York, selv om den var varslet på forhånd.

- Det er helt åpenbart at dette skapte forvirring og forstyrrelser. Jeg beklager og tar ansvaret for eventuell engstelse som denne flygingen forårsaket, sier lederen for forsvarskontoret i Det hvite hus, Louis Caldera.