Christian Bolanos (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Christian Bolanos (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Storklubber takket nei til Bolanos

Start-stjernen ble oppdaget på YouTube.

Kristiansand (TV 2 Sporten): En kornete video på YouTube var Svein Mathisens første møte med Christian Bolanos.

- Etter at jeg så ham på You Tube bestilte jeg noen DVD-er av ham og så dro jeg for se ham live. Men jeg hadde aldri trodd at en så god spiller ville komme til Norge. Dette er ikke akkurat fotballens Mekka. Men så dro han til OB og havnet på benken. Det gikk rykter i markedet at han var villig til å flytte på seg og så havnet han her. Vi har vært heldige, og han har vært heldig, sier Starts sportsdirektør til TV2 Sporten.

Men Start var ikke den eneste klubben i Norge som ble tipset om Bolanos. Viking, Brann og Rosenborg hadde alle muligheten til å hente ham. Men for disse klubbene, ble 24-åringen lagt i en skuff. I Start er han blitt en stjerne som har tatt Tippeligaen med storm.

- Glad for å være her
- Jeg er utrolig glad for å være her. Jeg får spille alle kampene, jeg er full av selvtillit og jeg scorer mål. Det er viktig for meg. Fotballen er rar, men nå er jeg fornøyd, sier Bolanos til TV2 Sporten.

Knut Tørum hadde knapt hørt om Bolanos før han overtok trenerroret i Start. Nå er han opptatt av å nyte tiden de får i samme lag. For Start blir neppe endestasjonen for costaricaneren.

- Han er en inspirasjon for oss alle og så lenge han er her så lærer han oss opp. Når han vil noe annet ønsker vi ham lykke til.

- Den dagen vil vel komme?

- Det bekymrer oss ikke i dag. I dag gleder vi oss over at han er her, så tar vi med oss mest mulig av det han har å bidra med på veien.

- Vi er veldig lykkelig over å ha Christian her i Kristiansand, men dessverre har vi ikke råd til å selge ham, sier Mathisen.

- I går sa du at du ville selge bilen og hytten før Bolanos.

- He, he. Men jeg mener det. Han så viktig for oss at vi ikke har råd til å selge ham.

Se høydepunktene fra Start - Tromsø her:

304059