sjokoladedrøm_680
sjokoladedrøm_680

Sjokoladedrøm

En vårlig kake med sjokolade og smørkrem

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandelbunn:

200 g malte mandler

200 g melis

4 stivpiskede eggehviter

Begynn med å lage mandelbunn.
Mal mandlene og bland med melis.
Stivpisk 4 eggehviter og vend inn i mandel og melis blandingen.
Fyll i en smurt form, 22/24 cm, dekk bunnen med bakepapir.
Stek i stekeovn, 175 oC på nederste rille i ca 30 min.
Avkjøl.

Sjokoladetopping:

2 ss kaffe

1/ 2 dl melk

2-3 plater mørk kokesjokolade

200 g mykt smør

200 g melis

4 eggeplommer

Ha kaffe, melk og kokesjokolade i biter i en bolle og smelt over et vannbad.
Rør sammen.
Rør smør og melis hvitt og luftig.
Rør inn eggeplommer, en av gangen.
Rør tilslutt inn den lett avkjølte smeltede sjokoladen.

Sett den avkjølte kaken på et kakefat og sett "ringen" fra springformen rundt.
Fyll sjokoladetoppingen over mandelbunnen, glatt den pent ut.
Sett kaken kaldt i kjøleskapet til sjokoladetoppingen har stivnet, minst 3-4 timer eller natten over.
Ved servering, løsne kaken med en spiss varm kniv (dyppet i varmt vann) rundt kanten og ta av ringen.
Server med frisk frukt eller bær .