MÅL: Vikings Vidar Nisja setter inn 2 0 mot Molde.  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
MÅL: Vikings Vidar Nisja setter inn 2 0 mot Molde. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Vidar Nisja. (Foto: Frode Olsen/)
Vidar Nisja. (Foto: Frode Olsen/)
Birkir Bjarnason  (Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX)
Birkir Bjarnason (Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX)
ROPER PÅ STRAFFE: Moldes Jose Mota og Daniel Berg Hestad.  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
ROPER PÅ STRAFFE: Moldes Jose Mota og Daniel Berg Hestad. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Pape Pate Diouf og Mame Biram Diouf  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Pape Pate Diouf og Mame Biram Diouf (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Moldes Mame Biram Diouf (t.v.) og Josè Mota (t.h.) jubler etter Dioufs 3 0 scoring mot Bodø/Glimt.  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Moldes Mame Biram Diouf (t.v.) og Josè Mota (t.h.) jubler etter Dioufs 3 0 scoring mot Bodø/Glimt. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Moldes Mame Biram Diouf. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Moldes Mame Biram Diouf. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Mame Niang  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Mame Niang (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Her sikrer Viking seieren

Vidar Nisja og Viking var dødelig effektive og påførte Molde sitt første tap.

Molde - Viking 1-2

Molde/Bergen (TV 2 Sporten): Molde var best i det mest hjemme mot Viking - med unntak av å score mål. For med en Thomas Myhre i storslag og stor effektivitet foran mål var det Viking som påførte Molde sitt første tap for sesongen.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Viking scoret på sin første mulighet i kampen da et frispark fra Alexander Ødegaard endret retning i Birkir Bjarnason og gikk i mål bak en utspilt Jan Kjell Larsen, mens Vidar Nisja dundret inn 2-0 ved bakerste stolpe etter 64 minutter.

- Jeg husker ikke om det er et innlegg eller et langt kast men Mame stusser og så ligger jeg å lukter på bakre og setter den ganske greit. Det var deilig, sier Vidar Nisja til TV 2 Sporten.

Se mål og høydepunkter i videovinduet over!

- Det smakte utrolig godt
Molde reduserte ved Mame Biram Diouf på overtid, men det kom for sent for hjemmelaget som ble påført sitt første tap for sesongen.

- Det smakte utrolig godt. Nå har vi ikke prestert helt bra på hjemmebane, men gjort to gode bortekamper og fortsetter med det i dag. Nå gjelder det å ta med seg det og vise det i neste hjemmekamp, sier Nisja, som fikk en etterlengtet mulighet fra start.

- Det var veldig kjekt. Jeg har jobbet hardt for det og føler formen har kommet så det var veldig godt å få sjansen, sier Nisja som steppet inn for en skadd Martin Fillo.

- Ikke helt i hundre
Nisja spilte kampen på tross av at han har hostet og harket litt. At formen ikke var helt i hundre gjorde imidlertid ikke noe med lysten til å spille.

- Jeg har ikke vært helt i hundre, men jeg hadde veldig lyst til å spille kampen og kom meg gjennom, så det var kjekt, sier Nisja.

Se intervju med matchvinneren her:

303787

Nisja er lettet over at det ble Viking-seier på «Røkkeløkka»

- Ja, det er klart det. Det smaker alltid godt å vinne. men i dag var det utrolig viktig. 11. plass er ikke en plass Viking skal ligge på, så nå klatrer vi litt på tabellen og så fortsetter vi i neste hjemmekamp, sier Nisja.

- Gjør en slik seier underverker for selvtilliten?

- Ja, det er alltid viktig å dra med seg seire. Det skal vi dra nytte av.

- Sov som en bjørn
Viking-trener Uwe Rösler var også godt fornøyd med sin unge elev.

- Han var veldig god i fjor og vi forventet at han ville starte kamper, men han hadde ikke den beste vinteren. Han sov som en bjørn, men så kom solen opp og han våknet. Derfor får han nå sjansen til å starte kamper. Jeg er glad på hans vegne, men han må forstå at stabilitet på treningene er det viktigste for unge spillere om de skal nå høyere nivåer.

Se intervjuet med Rösler her:

303798

Molde snytt for straffe
Etter en treg start på kampen var det Molde som var først frempå etter tretten minutter. Pape Pate Diouf forsøkte seg på et brassespark fra fem meter, men ballen gikk utenfor.

Etter 14 minutter ropte Molde-spillerne på straffe fordi de mente ballen var borti hånden til Håkon Skogseid.

Av de første reprisene så det ut til at dommer Per Ivar Staberg gjorde rett i å la spillet gå, men fra en andre kameravinkler var det tydelig at ballen ble slått ned i bakken av hånden til Håkon Skogseid.

straffe molde viking  (Foto: TV 2/)
straffe molde viking (Foto: TV 2/)

Mål mot spillets gang
Men etter 38 minutter gikk det Vikings vei. Uwe Rösler menn hadde ikke skapt noe som helst da Thomas Holm felte Alexander Ødegaard på 18 meter.

Ødegaard tok frisparket selv og skuddet fant veien til mål via Birkir Bjarnason. 1-0 til Viking - fullstendig mot spillets gang.

Se målet:

303765

Etter 42 minutter dro Moldes Thioune seg gjennom halve Viking-forsvaret og fyrte av like utenfor stolpen, men Viking beholdt ledelsen til pause.

- Vi har fått rimelig godt betalt, men jeg synes ikke de har skapt så mye de heller. At det er mot spillets gang får så være, sier Vikings assistenttrener Roger Nilsen på vei inn i garderoben.

Nisja doblet
Og etter 64 minutter var det Viking som kunne juble igjen.

En Viking-corner ble slått inn i feltet og Mame Niang stusset ballen mot bakerste stolpe. Der ventet Vidar Nisja, som banket inn 2-0 til Viking.

Molde fortsatte å dominere kampen og skapte flere gode muligheter.

Se målet:

303769

Myhre i kjempeform
Etter 82 minutter fikk Moldes Christian Steen upresset heade ballen i mål fra tre meter, men Thomas Myhre vartet opp med en fantastisk redning og Viking-forsvaret fikk til slutt feid ballen unna til corner.

Etter 84 minutter kunne Vidar Nisja scoret igjen. Nok en gang mottok han ballen på bakerste stolpe, men denne gangen blåste han ballen utenfor.

303774

Etter 86 minutter viste Thomas Myhre klasse igjen. Marcus Andreasson headet fra kloss hold men nok en gang vartet Thomas Myhre opp med en redning fra øverste hylle.

303773

Molde reduserte
På overtid fikk Molde frispark i farlig posisjon da Ragvald Soma lagde frispark. Frisparket til Magne Hoset var ikke bra, men ballen havnet til slutt i beina på Mame Biram Diouf som pirket i mål.

Molde gikk rett i angrep igjen og spilte seg til nok en kjempesjanse, men igjen var Thomas Myhre på plass og Viking vant 2-1.

Se målet:

303775

Speidere på «Røkkeløkka»
Moldes gode sesongstart har fått utenlandske klubber til å ta turen til «Røkkeløkka».

TV 2 Sporten vet at flere europeiske klubber er tilstede på tribunene via speidere og agenter for å se Molde mot Viking.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Både Udinese, Borussia Mönchengladbach og Le Havre har speidere på kampen, i tillegg til andre utenlandske klubber.

Moldes Mame Biram Diouf er nok det heteste objektet for speidernes granskning.

Fillo ut for Viking
For Viking har Martin Fillo meldt forfall på grunn av problemer med akillesen.

Vidar Nisja tar tsjekkeren plass i startelleveren.

Se hva Kjell Jonevret og Uwe Rösler sier før kampen:

303761

303762

Lagoppstillinger:
Molde (4-3-3):
J. Larsen - K. Vatshaug, C. Steen, M. Andreasson, K. Rindarøy - E. Thioune, T. Holm, D. Berg Hestad - J. Mota, M. Biram Diouf, P. Pate Diouf.

Viking (4-2-3-1): T. Myhre - H. Skogseid, B. Steenslid, R. Soma, T. Bertelsen - A. Danielsen, J. Samuelsen - V. Nisja, B. Bjarnason, A. Ødegaard - M. Niang.