Det var etter midnatt på onsdag at noen snek seg fram til inngangsdøren til avisen The Standard i Warrnambol, og lagt fra seg en levende hai, skriver BBC.

Riktignok er det ikke snakk om noen hvithai, men den harmløse Port Jackson-haien. En vanlig haisort på den australske sørkysten.

Fraktet vekk i bøtte

Politiet ble tilkalt for å fjerne den uventede gjesten.

- Vi kom fram og helte litt vann på den. Da oppdaget vi at den pustet før den begynte å sprelle litt, forteller politikonstabel Jarrod Dwyer til australsk radio.

Politimennene ønsket å hjelpe den stakkars haien som etter alt å dømme var på ville veier. De fikk låne en bøtte med vann på en McDonalds-restaurant ved siden av som de puttet den 60 centimeter lange haien oppi før den ble krattet ned til havnen. Her ble den sluppet fri av politiet.

Et mysterium

Avisen som fikk den uventede gjesten på døren aner ikke hvem som kan ha stått bak påfunnet, eller hvorfor. Haien som ble funnet var ikke fullvoksen siden den da kan bli hele 1,6 meter lang.

Foruten avismedarbeiderne fikk også de to politifolkene en dag på jobben de sent vil glemme.

- Vi har hatt mye rart med i politibilen, men aldri en hai, sier Dwyers partner politibetjent Greg Cresell til den lokale avisen.

Nå varsler myndighetene i byen at hvis man finner de skyldige bak stuntet, så vil de bli tiltalt for dyremishandling. Så langt er det et mysterium hvem som gjorde det og hvorfor.