bobil2
bobil2

Bobildebatten når Stortinget

Debatten etter «TV 2 hjelper deg»s innslag om at mer enn halvparten av norske bobileiere kjører ulovlig har nådd Stortinget.

Nå krever en stortingsrepresentant at samferdselsministeren griper inn.

Det var i forrige uke at TV 2 hjelper deg avslørte at mer enn 10.000 norske bobileiere kjører med overvekt og dermed bryter loven.

Les også: Nettprat om bobiler

Les også: Kjører du ulovlig?

Bobilene med påmontert ekstrautstyr er ofte så tunge at de med personer om bord overstiger bobilens tillatte totalvekt på 3500 kg - med minimalt av bagasje og mat om bord. Dette har fått stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) til å reagere.

- Å gjøre så mange som nesten 10.000 bobileiere kriminelle på grunn av et stivbeint regelverk er horribelt når det i tillegg viser seg at det kun er små endringer som skal til for å sikre at bobilene blir lovlige innenfor produsentenes tillatte totalvekt, sier Hoksrud til TV 2 hjelper deg.

Stortingsrepresentanten ber nå samferdselsministeren om et skriftlig svar på hva som blir gjort i denne saken.

- Jeg forventer at samferdselsminister Liv Signe Navarsete nå griper inn overfor Statens vegvesen og sørger for å rydde opp i det stivbeinte regelverket. Slik at alle bobileierne igjen skal kunne kjøre lovlig, sier Hoksrud.

Stortingsrepresentanten venter å få svar fra statsråden i midten av neste uke. TV 2 hjelper deg kommer til å følge denne saken videre.

Brevet til samferdselsministeren kan du lese her.