MUSIKKGLEDE: De er ikke nødvendigvis kostnadsfrie alle sammen, men lovlige er de.
MUSIKKGLEDE: De er ikke nødvendigvis kostnadsfrie alle sammen, men lovlige er de.

Her laster du ned musikk gratis og lovlig

Se hvordan du kan laste ned din yndlingsmusikk med samvittigheten i behold.

Mange har fått seg en ripe i samvittigheten etter at opphavsmennene bak Pirate Bay ble dømt for sin fildeling på nett. Ett år i fengsel og 30 svenske millioner i erstatning beviser at ulovlig nedlastning ikke er særlig populært hos rettsvesenet.

Trøsten er at det finnes andre lovlige måter å laste ned musikk gratis på.

Se også video: Folkets dom over Pirate Bay

Spotify

Nettstedet Spotify gir deg tilgang til et enormt utvalg av all verdens musikk og er i likhet med «the Pirate Bay» utviklet av våre naboer i øst.

Du kan få alt gratis, mot at reklame vises på skjermen og høres mellom enkelte låter, eller du kan betale en månedsavgift på 99 kroner og slippe all reklamen.

Konseptet er rettighetsbeskyttet, 100 % lovlig og basert på streaming.

Ring alle dine venner og hør om de bruker Spotify. Du må nemlig inviteres av en eksisterende bruker for å opprette din egen.

Følg waschera på Twitter!

BearShare

Over 15 millioner låter skjuler seg på nettstedet BearShare.com. Du laster ned en programvare, registrer deg som bruker og finner deretter de låtene du er på jakt etter. Alt er gratis!

Programmet støtter nesten alle typer lydfiler, kan kobles direkte til din mp3-spiller og er meget brukervennlig.

I tillegg til musikk kan du laste ned videoer på inntil 15 minutter.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

UENDELIG: Internett er ikke kun tilrettelagt for lovbrytere.
UENDELIG: Internett er ikke kun tilrettelagt for lovbrytere.

mp3.com

Som de aller fleste andre musikktjenester på nett må du registrere deg for å få gratis nedlasting. Nettstedet tilbyr over 750.000 forskjellige låter.

Epitonic.com

Et nettsted hvor små plateselskaper tilbyr gratis nedlastning av deres artister. epitonic.com tilbyr ikke verdens mest kommersielle musikk, men mer enn nok materiale til å tilfredsstille ett musikkinteresser øre.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

Se også Turboneger hyller ulovlig nedlastning

Strømmer444
Strømmer444

Her kjøper du rimelig musikk

Nettstedene nedenfor gir deg ikke musikken gratis, men for en liten sum får du derimot musikken til odel og eie.

iTunes

Det digitale musikkarkivet og avspillingsprogrammet iTunes er kjent for de fleste. Apple-produktet er noe mer avansert enn nevnte Spotify, men gir deg til gjengjeld flere brukermuligheter.

Legg all din musikk på ett sted, opprett spillelister, brenn CD-er, kjøp lovlig musikk og synkroniser direkte med din iPod.

iTunes støttes av både Mac og Microsoft Windows.

iLike.com

iLike.com er på mange måter en tilleggsapplikasjon til iTunes. Du får muligheten til å laste ned gratis musikk og få tilsendt låter som passer til din smak.

Les også: Rockehelter elsker kalde Norge

musikkonline.no

musikkonline.no er Internetts største samling av norsk musikk, hvor du kan søke, lytte, kjøpe og laste ned musikk av alle slag. Det anbefales at du bruker Internet Explorer som nettleser. Èn låt koster litt under 10 kroner, og et album avhenger av antall låter på skiva. Her finner du noe for en hver smak.

musikkonline460
musikkonline460

cdon.no

Musikk, film, spill, bøker og mobiler. cdon.no er en velkjent nettbutikk for du finner et bredt utvalg av produkter. Prisene er rimelige og din gode samvittighet bevares.

Et hav av muligheter

For den gjennomsnittlige Internett-bruker kan musikknedlastning og fildeling på nett virke som en endeløs eng med hundretusenvis av muligheter. Sannheten er at slik er det faktisk. Hvor mye av engen ønsker du å oppleve?

Det kan fort bli ganske komplisert med bøttevis av innlogging, registrering, «free music» som ikke er særlig «free», side opp og side ned med brukerlisenser og avtaler som skal godkjennes og masse unødvendig styr på veien.

Blir engen for stor for deg, så husk at du alltid kan gå til en musikkbutikk å fysisk kjøpe musikken din i all ærlighet.

Lykke til!

NB: TV2 er ikke ansvarlig for innholdet i de eksterne sidene.