Håkon Ricardo (Foto: Foto: Thomas Reisæter / Faksimile: Innherred Folkeblad Verdalingen)
Håkon Ricardo (Foto: Foto: Thomas Reisæter / Faksimile: Innherred Folkeblad Verdalingen)

Lotto-bygda ble talentbygd

To av «Norske Talenter»-finalistene er fra Lotto-bygda Verdal.

Når «Norske Talenter»-finalen skal avgjøres 8. mai, er det med to finalister fra den lille byen Verdal i Nord-Trøndelag.

- Du er operaens svar på Alejandro Fuentes, sa til Jan Fredrik Karlsen til 14-åringen Håkon Ricardo Storstadmo som sang Puccinis «Nessun Dorma». Han fikk flest stemmer av alle fredagens semifinalister og gikk direkte videre til finalen.

- Det var helt herlig! Det er ikke hver dag man opplever noe sånt, sier en fornøyd Håkon Ricardo til tv2underholdning.no.

Håkons finaleplass gikk ikke upåaktet hen for hverken lærerne og elevene ved skolen heller. Det ble en litt uvanlig skoledag for 14-åringen.

kake
kake

- Vi fikk to timer fri med bløtkake, brus og film, forteller Håkon Ricardo. På kaken stod det «Til finalen».

To verdalinger i finalen

For noen uker siden gikk tryllekunstner Brian Aksnes Hoseth (6) videre til den store finalen. Også han er fra Verdal. Håkon Ricardo er storfornøyd med at det er to verdalinger i «Norske Talenter»-finalen.

- Det er moro! Det setter Verdal på kartet. Verdal har mer å by på en Lotto. Han som kom på tredjeplass i «Skaperen» kommer også fra Verdal.

Brians pappa Boje Hoseth - som selv var med i semifinalen i fjorårets «Norske Talenter» - er også strålende fornøyd med å ha to verdalinger i finalen.

Les også: Brian skrev brev til kongen

Brian stemte på konkurrenten

- Det er utrolig artig at en så liten bygd som Verdal ikke bare kan være «Lotto-bygda». Hoseth forteller at lille Brian fortalte Håkon Ricardo at han skulle stemme 150 ganger på han på fredag.

- Det ble iallfall 26-27 stemmer, ler Hoseth.

- Det var velfortjent og fantastisk bra at han gikk videre til finalen, legger han til.

Hoseth forteller at hele Verdal heier på de to talentene sine og at det ikke spiller noen rolle hvem som eventuelt måtte stikke av med seieren - så lenge det er en verdaling.

bruab1
bruab1

Snart klart for finale

Nå har Håkon Ricardo har lagt seg i hardtrening opp mot finalen.

- Jeg trener på italiensken og terper på sangteksten, tonene og sånt, forteller han. Med en seier i «Norske Talenter» er 14-åringen et steg nærmere å oppnå drømmen.

- Det er å stå på scenen i Metropolitan Opera i New York og spre glede for folk, sier han og forteller videre at han har bestemt seg for å ikke tro at han kan vinne.

- Å i det hele tatt komme til finalen er kjempestort - det å komme til semifinalen var stort i seg selv, sier det unge operatalentet oppriktig.

Les alt om «Norske Talenter» her!