Far slo sønnene da de stjal

Guttene ble tvunget til å stå på én fot med hendene i været. Nå må den 44 år gamle faren i fengsel for barnemishandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha blitt tatt på fersken i butikktyveri ble guttene tvunget til å stå på én fot, og avstraffelsen kunne vare opp til en halv time. Den voldelige oppdragelsen, som også omfattet ørefiker og spark i baken, pågikk over en periode på fire år fra sønnene var åtte og ti år gamle, melder Bergensavisen.

44-åringen ble dømt til 90 dagers fengsel, hvorav 60 dager er gjort betinget.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre da jeg ikke fikk hjelp til å korrigere barnas atferd, forklarte den 44 år gamle mannen fra Bergen da saken var oppe i Gulating lagmannsrett.

44-åringen fikk stadige henvendelser fra næringsdrivende og fra skolen om barnas atferd. Han hadde også forsøkt andre utveier for å få hjelp med sønnene, både gjennom barnevernet og via skolen.

Retten legger til grunn at begge guttene drev en antakelig ikke helt ubetydelig stjeling i butikker, og at det ellers var problemer med oppførselen i hjemmet. Selv om volden ikke var av det grove slaget, mener retten at det var stor fare for at barna ble påført psykiske skader, går det fram av dommen. (©NTB)