jensmaaling555 (Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX)
jensmaaling555 (Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX)

Ap-velgerne vraker regjeringen

Arbeiderpartiets velgere vil vrake den rødgrønne trepartiregjeringen etter valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiets landsmøte kommer til å slå klart fast at den rødgrønne regjeringen skal fortsette etter valget, men velgerne er ikke enige.

I uttakt med velgerne

Et klart flertall av Arbeiderpartiets velgere er imidlertid av en annen oppfatning. På oppdrag for TV 2 har TNS Gallup spurt om velgerne etter valget fortetekker en fortsatt rødgrønn regjering eller en ren Arbeiderparti-regjering.

Bare en av tre Ap-velgere sier at de vil ha en en rødgrønn regjering sammen med SV og Senterpartiet, mens et klart flertall på to av tre Ap-velgere, mener Arbeiderpartiet bør styre alene etter valget.

apmaling001_680

Statsminister Jens Stoltenberg mener likevel at landet trenger en flertallsregjering også etter stortingsvalget.

- At Arbeiderparti-velgere ønsker seg Arbeiderparti-regjering kan jeg forstå, men det vi er opptatt av er at for å få flertall så må vi samarbeide med andre partier, sier Stoltenberg til tv2nyhetene.no.

Småpartiene sier ja

Mens et stort flertall av Arbeiderpartiets velgere vraker den rødgrønne regjeringen, er holdningen stikk motsatt i de to små regjeringspartiene. Et klart flertall av velgerne både til Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti vil heller beholde den rødgrønne regjeringen enn å overlate regjeringsmakten til Arbeiderpartiet alene.

apmalin002_680

Statsminister Jens Stoltenberg mener til tross for Ap-velgernes dom at han trives godt sammen med Liv Signe Navarsete og Kristin Halvorsen.

- Alle vet hvem vi nå er sammen med, sier statsminister Stoltenberg.

- Ingen plan B

Stoltenberg mener det unødvendig å tenke på noe annet regjeringslaternativ enn de tre partiene som styrer i dag.

- Vi har bare en plan og det er å vinne valget med to andre partier. Det er vår plan A, sier Stoltenberg.

Han nekter å svare på spørsmål om hva Arbeiderpartiet gjør dersom den rødgrønne regjeringen ikke får fortsette etter valget.

- Det er helt feil å spekulere i nederlag når de andre partiene ikke en gang har en plan A så er det helt urimelig at vi skal ha en plan B og C. Vi har plan A vinne valget sammen med to andre partier, sier Stoltenberg til tv2nyhetene.no.