Følg utviklingen til alle partiene på vårt partibarometer. (Foto:  TV 2)
Følg utviklingen til alle partiene på vårt partibarometer. (Foto: TV 2)

Sjekk siste måling

Lurer du på hvem som leder kappløpet mot stortingsvalget? Sjekk utviklingen her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er i dag 150 dager til du kan være med å bestemme hvem som skal styre Norge de neste fire årene.

Mange målinger

I ukene som kommer vil du få presentert svært mange meningsmålinger. Bare i dag kom det to nasjonale målinger, som begge viser at Arbeiderpartiet går tilbake.

I ukene fram mot valget vil det bli presentert flere målinger i alle de store mediene. Derfor har vi i TV 2 valgt å samle alle målingene på et sted, for å hjelpe deg med å holde oversikten.

Her finner du barometeret.

Les Kjetils blogg: 150 dager med spenning.

TNS Gallup

Det er i dag flere byråer som lager meningsmålinger enn foran tidligere valg. TV 2s målinger er laget av TNS Gallup. En samlet oversikt over samfunnsmålinger fra vår samarbeidspartner finner du her http://www.tns-gallup.no/?aid=9072499

Andre målinger

Aftenposten presenterer målinger laget av det bergensbaserte selskapet Norsk Respons, mens Dagbladets målinger er laget av Synovate (tidligere MMI).

Sentio heter byrået som lager målinger for Bergens Tidende og Dagens Næringsliv, Norstat lager meningsmålinger både for Vårt Land og NRK.

Nationen og Klassekampen har siden desember 2008 presenteret målinger laget av selskapet Norfakta.

Sjekk alle målingene her.

Nett og maskin

Opinion lager internettbaserte meningsmålinger for ANB. mens Verdens Gang kjøper målinger fra byrået InFact. De gjennomfører som eneste byrå i Norge sine målinger ved hjelp av automatiske talemaskiner.

De ulike instituttene benytter i tillegg til ulike metoder for opptak, også ulike modeller for å vekte målingene i forhold til kjønn, alder, inntekt, yrke og geografi, samt hva de spurte svarer at de stemte ved forrige valg. De fleste instituttene sammenligner med stortingsvalget i 2005.