statta
statta

17-årige Cathrine er månedens talent

Lillestrøm-spiller hedres for sin innsats i mars.

Midtbanespilleren fra Lillestrøm, Cathrine Dekkerhus, har stått frem som en sentral spiller på både J-17- og J19-landslagene det siste året. Nå hedres hun som månedens fotballtalent for mars 2010.

Dekkerhus har i en årrekke vist seg som et kjempetalent, men det er det siste året hun virkelig har markert seg på J-17- og J19-landslagene.

- Å få denne utmerkelsen er veldig hyggelig. Den hjelper både på inspirasjonen og motivasjonen. Samtidig var jeg veldig overrasket over å vinne, sier en glad Dekkerhus.

Fantastisk år
Gjennom det siste året har ungjenta vist tydelige tegn til storhet, og juryen er ikke i tvil om hun har en lovende fotballkarriere foran seg. I sin begrunnelse uttaler juryen:

Cathrine har i løpet av det siste året stått fram som en svært sentral spiller på våre aldersbestemte landslag J-17 og J-19. Til tross for at hun er førsteårs J-19 spiller har hun utmerket seg på J-19-landslaget i kamper mot topp internasjonale motstandere som England og USA. Cathrine er en holdningssterk spiller som har den rette innstilling til trening og kamper, hele tiden på jakt etter å utvikle seg videre. Hun legger ned mye tid til trening på NTG Kongsvinger og i LSK kvinner; og har derfor også raskt tatt steget inn i den norske Toppserien – på et godt nivå.

Hun har god fotballforståelse, er flink til å lese spillet og har godt overblikk. Dette sammen med en god pasningsfot gjør at hun ofte styrer det offensive spillet til J-19 landslaget fra sin dype midtbaneposisjon. Dette sammen med duellvilje og gode egenskaper gjør henne til en meget spennende spiller både for klubb- og landslag.

Juryen ledes av U21-landslagets trener Øystein Gåre og består forøvrig av Nils Johan Semb og Jarl Torske.

- Cathrine er meget treningsvillig, ambisjonsrik og fokusert. Hver eneste dag trener hun sammen med gutta og det får hun betalt for. Vi er veldig glade for at hun får denne utmerkelsen, og er veldig stolte av henne, sier hovedtrener i Lillestrøm SK, Ranveig Karlsen.

Deler mellom klubbene
Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil.

Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”.

Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en klubb som har betydd mye for deres egen utvikling. Dekkerhus har valgt å gi pengene til barndomsklubben Elverum Fotball.

- Det er disse to klubbene som har hjulpet meg med utviklingen som fotballspiller, sier hun om valget.

- Statoils talentpris handler om å trekke frem morgendagens helter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Oddvar Høie, markedssjef i Statoil.

Her er de største talentene i 2009
Her er de største talentene i 2008
Her er de største talentene i 2007