Internett - PPOThovedbilde
Internett - PPOThovedbilde

Press Play on Tape

Retrorockerne med stor suksess

Høsten 2004 startet seks spillfrelste karer fra København bandet Play On Tape, PPOT.

Internett - PPOTCassette

Etter å ha hørt altfor mange techno og danceversjoner av gode gamle Commodore 64 låter bestemte de seg for å spille sangene som et band med ordentlige instrumenter.

Navnet Press Play On Tape kommer fra de hine hårde dager da spillene på Commodore 64 måtte lades inn fra en kassettspiller . Da kunne det faktisk ta opptil 10 minutter å laste inn ett spill...

De har senere utvidet repetoaret med retrolåter fra pc, f.eks. Monkey Island.

Internett - PPOTpromo

Hittil har de gitt ut 2 CD`er, Run/Stop Restore og Loading Ready Run som inneholder musikken fra klassikere som Wizball, Ghost `n Goblins og Paperboy.

PPOT har hatt konserter over store deler av Europa og ikke minst på Roskilde festivalen og The Gathering 2004. Under noen av konsertene har PPOT fått med seg tidligere storheter som Jon Hare, Rob Hubbard og Martin Galway.

Alle guttene i bandet jobber nå i spillbransjen, henholdsvis i Deadline Games, NDS og IO Interactive.

Som gammel gamer er dette musikk som jeg husker godt fra min barndom, og jeg merker minnene strømmer på så jeg nesten går i knestående. Fordelen med å høre på musikken er at du bevarer minnet om spillopplevelsen, noe som kan knuses brutalt hvis du prøver å spille noen av spillene igjen idag.

Her tar de å spiller musikken fra Cannon Fodder med håndkontrollere, dansematte med mer.

PPOT tar en boybandspoof

En herlig klassiker: Bubble Bobble Live