NÅ SOM KVINNE: Ari Behn tok utfordringen på strak arm og blir snart å se i drag på TV.  (Foto: Scanpix)
NÅ SOM KVINNE: Ari Behn tok utfordringen på strak arm og blir snart å se i drag på TV. (Foto: Scanpix)

Ari Behn oppført på valgliste

Sammen med en rekke andre kjente personer er han å finne på Samfunnspartiets liste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De aller fleste på lista står der mot sin vilje. Det anarkistiske partiet fører rutinemessig opp en rekke kjente personer på sin valgliste.

- Vi har plukket dem ut fordi vi mener at noen av dem er litt anarkistiske. De har en anarkistisk legning som vi setter pris på. Vi ser gjerne at de står fram og sympatiserer med Samfunnspartiet, men vi har ikke spurt dem, sier partiets grunnlegger Øystein Johannessen til NRK.

Ikke spurt

Han bekrefter at heller ikke Ari Behn er spurt om han ønsker å stille til valg for Samfunnspartiet. Behn står på femteplass på Akershus-lista og på 16. plass på partiets Oslo-liste.

- Vi regner med at han havner på den rette siden av fornuften en gang i fremtiden, men da må han legge fra seg håpløse prosjekter som Føling i fjæra og design av porselen for fiffen, det er ikke i vår ånd, sier Johannessen.

Må melde seg inn i parti

Valgloven åpner for at enhver nordmann kan oppføres som stortingskandidat. For å slippe å stille, må man melde seg inn i et annet parti.

Noen av de kjente navnene er imidlertid erklærte støttespillere av Samfunnspartiet. Både Espen Thoresen Værsaagod Takkskalduha og Tor Erling Staff ønsker å stå på listen, og Alex Rosén har også gitt sitt samtykke, ifølge Johannessen. (©NTB)