Demonstrasjon utenfor den norske ambassaden på Sri Lanka torsdag.  (Foto: Ishara S. KODIKARA/AFP)
Demonstrasjon utenfor den norske ambassaden på Sri Lanka torsdag. (Foto: Ishara S. KODIKARA/AFP)

Demonstrasjoner mot Norge på Sri Lanka

Buddhistmunker sto i spissen for en demonstrasjon utenfor den norske ambassaden på Sri Lanka torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En liten gruppe demonstranter ropte antinorske slagord utenfor ambassaden i Colombo, og forlangte at norske diplomater blir kastet ut.

- Kast ut norske diplomater, steng ambassaden, ropte demonstrantene.

Rannveig Skofteland ved ambassaden i Colombo forteller til tv2nyhetene.no at om lag 30 personer var møtt opp utenfor den norske ambassaden.

- Vi kan bekrefte at det var en demonstrasjon ved ambassaden, og ca. 30 personer hadde møtt opp for å markere sitt syn på angrepet på Sri Lanka sin ambassade i Oslo, forteller Skofteland.

- Hva tenker dere om det som ble ropt?

- Rolig demonstrasjon

- Det tar vi til etterretning, sier Skofteland, og opplyser samtidig at demonstrasjonen var fredelig.

- Det er lenge siden det har vært slike demonstrasjoner her, men den forløp vennlig og rolig. Ledelsen her forsikret også om at Norges regjering har tatt avstand fra angrepet i Oslo.

Det var søndag en demonstrasjon utenfor Sri Lankas ambassade i Oslo kom ut av kontroll. Tamilske demonstranter brøt seg inn på ambassaden og raserte inngangspartiet.

- Da jeg kom så det ut som en krigssone her. Jeg kan ikke forstå hvordan noe slikt som dette kan skje i en fredelig hovedstad som Oslo. Jeg er virkelig rystet og overrasket, sa ambassadør Weerakoon til TV 2 Nyhetene.

Uønsket

Demonstrantene har bedt om unnskyldning for angrepet, men sier de vil fortsette med å ha demonstrasjoner i Oslo.

Norge har i flere år meklet i konflikten mellom regjeringen og separatistbevegelsen LTTE, men regjeringen ga mandag beskjed om at det norske engasjementet ikke lenger er ønsket.

- KRIGSSONE: Ambassadør Esala Ruwan Weerakoon betrakter ødeleggelsene som ble gjort da flere norsktamiler søndag ettermiddag tok seg inn på Sri Lankas ambassade i Oslo og begikk hærverk. (Foto: Stian Lysberg Solum , © SCANPIX)