Jannike Kruse er kanskje mest kjent for sine roller både i musikaler, tv-serier og filmer. Alikevel er det viktig for Jannike å poengtere at hun først og fremst anser seg selv som musiker og sanger.

Hør Kruse sunge «Med andre ord» i videoen øverst.

Norske tekster

Jannike har gått mange runder med seg selv og funnet frem til kjernen i det hun ønsker å formidle som sanger og låtskriver. Hun har dermed endt opp med en plate der alle tekstene er på norsk, alt er nyskrevet, og hvor lydbildet er nært, akustisk, intimt. Alle sangene på plata har hver sin historie å fortelle.

Norges beste låtskrivere

Hun har fått med seg noen av Norges beste låtskrivere (bl.a. Jan Eggum, Silje Nergaard, Ingrid Bjørnov, Anita Skorgan, Lenny Kittilsen, Pål Angelskår m.fl.) og et knippe dyktige musikere. Sjangermessig befinner Jannike seg i vise-pop landskapet, der stemmen hennes, kombinert med evnen til og ønsket om å formidle tekst, kommer best mulig frem.

Ingrid Bjørnov

Første singel fra plata, "Jeg Bader", har allerede gått ut til radio. Den er skrevet av Ingrid Bjørnov og er en slags skildring av friheten, roen og egentiden man finner når man ligger i et velduftende, skumfylt og litt for varmt badekar.

Den syngende Frøken Detektiv

Ingrid Bjørnov har også tidligere skrevet for Jannike Kruse (da hun lagde musikken til «Den syngende Frøken Detektiv», som Jannike hadde hovedrollen i), og man hører tydelig hvordan de kjenner hverandres register.

Her kan du høre låta «Et glimt til».