tamiler ambassade (Foto: Per Haugen / TV 2)
tamiler ambassade (Foto: Per Haugen / TV 2)

Brøt seg inn på Sri Lankas ambassade

Inngangspartiet til bygningen er blitt knust, og politiet betegner stemningen som amper.

En demonstrasjon utenfor Sri Lankas ambassade kom ut av kontroll søndag. Tamilske demonstranter brøt seg inn på ambassaden og raserte inngangspartiet.

- De har knust inngangspartiet og tatt seg opp til ambassaden, og inn på ambassaden sitt område, sier innsatsleder Tore Barstad ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Norske tamiler har den siste tiden gjennomført en rekke lovlige og ulovlige demonstrasjoner i Oslo, der de ber den norske regjeringen gripe inn for å stoppe krigshandlingene på Sri Lanka.

Les også:
Solheim: - Vi gjør alt vi kan for å få en løsning
Tamilene fortsetter demonstrasjonen
- Norge støtter folkemord!

Ute av kontroll

Da politiet kom til ambassaden var situasjonen ute av kontroll.

- Da vi kom hit var vi tre tjenestemenn og de sto da rundt hundre personer som prøvde å presse inn døren, så vi forsøkte å få dem bakover, sier Barstad.

Godt over 200 tamiler demonstrerte i morgentimene første påskedag foran Stortinget. Hvor mange som har tatt turen ned til ambassaden er ikke helt klart, men det kan være opp mot 100 personer.

Ingen personer har foreløpig blitt arrestert.

- Ingen har blitt arrestert i dag, men det blir en etterforskning. Og det vil selvfølgelig få konsekvenser for dem som har vært inne på ambassaden sitt område, sier Barstad.

Fredelig ved statsministerboligen

Det var langt roligere da rundt 1.000 demonstranter lørdag kveld omringet statsministerboligen i Parkveien bak Slottet i Oslo med krav om stans i krigføringen på Sri Lanka.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal ikke selv ha vært hjemme da demonstrantene ropte slagord som «Våkn opp!» før de satte seg ned på fortauet utenfor.