bow2
bow2
Bow Asir.  (Foto: FRED VLOO/AFP)
Bow Asir. (Foto: FRED VLOO/AFP)

- Jeg var redd

Den norske kapteinen Bjørnar Vågeng på kjemikalietankeren Bow Asir forteller om den dramatiske kapringen.

Kjemikalietankeren Bow Asir, som opereres av Haugesund-rederiet Salhus Shipping, ble kapret av somaliske pirater utenfor kysten av Kenya 26. mars i år. Skipets norske kaptein, Bjørnar Vågeng, forteller nå hva som skjedde.

- Vi tok alle forholdsregler, men dessverre klarte vi ikke å kjøre fra piratene. De kom seg om bord ganske raskt. Dermed var det ikke noe annet vi kunne gjøre enn å samarbeide med dem, forteller Vågeng til TV 2 Nyhetene.

Hør intervjuet med kapteinen i videovinduet over.

Les også:
Bow Asir frigitt
- Pirater krever 16 millioner kroner for Bow Asir

Redd

Skipet ble kapret av mellom 16 og 18 pirater. Mannskapet på Bow Asir talte 27 mann.

- Jeg kan ikke si at jeg ikke var redd på det tidspunktet, men jeg visste at de ikke var ute etter å skade oss. De ville ha penger. Hvis de skader noen om bord, er det vanskeligere for dem å få tak i penger. Det var det som var trøsten min og det som ga meg styrke i situasjonen, forteller kapteinen.

- Er du glad for at det er over?

- Alle om bord er veldig lettet. Men vi er ennå ikke ute at det farlige området, sier Vågeng til TV 2.

Kapteinen kan ikke opplyse hvor skipet er på vei, men det er grunn til å tro at første landsgang blir i Mombasa, Kenya.

Roser rederiet

Kapteinen ønsker å rose de som var med på å få kjemikalietankeren frigitt etter snaue to uker. Han kan fortelle at mannskap som blir kapret av pirater vanligvis sitter i fangenskap i to til tre måneder eller lenger.

- Jeg må bare si at rederiet og den hjelpeorganisasjonen som ble satt i gang for å få båten frigitt, har vært fantastisk.