Demonstrantene forflyttet seg fra regjeringskvartalet til Akersgata og sperret i en periode all trafikk i begge retninger.  (Foto: Kadafi Zaman / TV 2)
Demonstrantene forflyttet seg fra regjeringskvartalet til Akersgata og sperret i en periode all trafikk i begge retninger. (Foto: Kadafi Zaman / TV 2)

- Norge støtter folkemord!

Rasende demonstranter er ikke fornøyd med svarene fra regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statssekretær i UD Raymond Johansen møtte de tamilske demonstrantene utenfor Statsministerens kontor for å svare på noen av spørsmålene.

- Vi har stor forståelse for desperasjonen og fortvilelsen folk føler for den ytterst dramatiske situasjonen i Sri Lannka, sa Johansen til tamilene som har oppholdt seg utenfor Statsministerens kontor i over et døgn.

- Norge har vært og vil være aktive. Utviklingsminister Erik Solheim vil kontakte de andre giverlandene i løpet av påsken. Vi får komme tilbake senere om hva som blir resultatet, sa Johansen.

Fortsetter demonstrasjonene

- Da kommer vi til å bli her! svarte de tamilske demonstrantene.

- Det må dere selvfølgelig gjerne gjøre, svarte statssekretæren.

De tamilske demonstrantene var ikke fornøyd med svarene statssekretæren ga.

- Han gikk rundt grøten som han vanligvis gjør, sier Godfrey Manoharan til TV 2.

I bakgrunnen ropte demonstrantene taktfast:

- Solheim har lurt oss

- Norge støtter folkemord! Solheim har lurt oss!

Les mer: Raser mot svarene fra Johansen

Den tamilske demonstrasjonen i Oslo fortsetter for tredje dag på rad. Tirsdag startet også en sultestreik utenfor Statsministerens kontor.

- Norge aktiv i Sri Lanka-konflikten

Norge er det land i verden som for tiden gjør mest for å få slutt på krigen på Sri Lanka, ifølge miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV). Men samtidig hagler kritikken fra alle hold.

- Vi får kritikk i bøtter og spann. Tamilene mener vi gjør for lite, mens Sri Lankas regjering mener vi gjør for mye, sier Solheim til NTB.

Erik Solheim mener Norge gjør mye for å løse Sri Lanka-konflikten. (Foto: TV 2)

Tamiler i Norge stilte tirsdag opp foran regjeringskvartalet i Oslo sentrum med krav om at Norge må gjøre mer for å hindre at deres slektninger og venner på Sri Lanka blir utsatt for det de mener er et folkemord.

Solheim sier han har full forståelse for tamilenes fortvilelse.

- Den humanitære situasjonen på Sri Lanka er trolig den verste i verden i dag, med 150.000 til 200.000 mennesker presset sammen på en strand. De mangler både mat og vann, men det aller verste er bombardementene. Det finnes ingen beskyttelse mot tungt artilleri i området, noe som gjør at mange er døde, sier Solheim.

Han fastholder at Norge gjør mye for å få slutt på krigen.

Minst 4000 sivile er drept de siste to månedene, og tallet kan mangedobles siden kampene startet på Sri Lanka i 1983.

Norge var med å fremforhandle en fredsavtale i 2002, men siden 2006 har krigshandlingene fortsatt for fullt igjen.