Smaken av Norge
Smaken av Norge

Charlottes arme riddere

Arme riddere med varm Camenås, kirsebærkompott og kirsebærsorbet.

4 store skiver brød
smør til steiking
2 dl fløte
2 dl melk
2 egg
6 ss honning
150 g kirsebær, uten stein
3 ss akevitt
1 Camenås

Skjær av skorpen på brødskivene og del hver skive i 3 trekanter. Bland sammen melk, fløte, egg og 3 ss honning. Dypp skivene i røren. Stekes gylne i litt smør. Skjær osten i skiver og legg dem på brødet. Stek det hele ca. 2 minutter i ovnen på 180 °C, slik at osten så vidt begynner å smelte.

Kok opp 3 ss honning og like mye akevitt. Ha i bærene og varm dem gjennom. Ta dem ut og kok inn saften til den tykner litt.

Kirsebærsorbet
500 g kirsebær, uten stein
125 g sukker
125 g glukose
1 dl vann

Kok opp bær, vann og sukker, tilsett glukosen. Kjør bærene til en puré og sil massen. Avkjøl litt og bland det hele. Kjør massen stiv i en sorbetmaskin eller frys den inn til en blokk og kjør den deretter myk i en foodprosessor.

Anretning: Legg de arme ridderne på tallerken og drypp kirsebærkompott oppå. Legg en kule sorbet ved siden av.